Autodesk přináší SketchBook Mobile na pulty App Store

Jedinečná mobilní designérská aplikace od Autodesku přináší prvotřídní kreslící a skicovací nástroje pro zařízení iPhone a iPod touch.

Vložil
Tisková zpráva
02.10.2009 09:00
Autodesk, s.r.o.

Společnost Autodesk oznámila, že aplikace Autodesk SketchBook Mobile je již dostupná prostřednictvím prodejen App Store. Autodesk SketchBook Mobile je nová profesionální kreslící aplikace, která nabízí širokou řadu skicovacích nástrojů přehledně uspořádaných v intuitivním uživatelském rozhraní a která je nyní je specificky navržená pro zařízení iPhone a iPod touch.


„Mobilní aplikace jsou stále pokročilejší a pomalu se posouvají za hranice prosté zábavy,“ vysvětluje Robert “Buzz” Kross, senior viceprezident skupiny Manufacturing Industry Group ve společnosti Autodesk. „Jsme rádi, že můžeme prostřednictvím App Store nabídnout aplikaci určenou průmyslovým designérům a celé komunitě kreativních pracovníků. S aplikací SketchBook Mobile je Autodesk věrný své dlouhodobé tradici přinášet na trh profesionální designérskou technologii za příznivou cenu.“

SketchBook Mobile používá jádro kreslícího softwaru Autodesk SketchBook Pro, a díky tomu přináší stejné možnosti a funkce jako tato desktopová aplikace. Kombinace kvalitních digitálních tužek, per, popisovačů a rozprašovačů s umělecky přizpůsobeným uživatelským rozhraním citlivým na pohyb   umožňuje uživatelům vytvářet vše od rychlého náčrtu až po produkční předlohu v tiskové kvalitě.

Mezi klíčové funkce aplikace SketchBook Mobile se řadí:
  • Vrstvy - Kresby mohou obsahovat až šest vrstev.
  • Štětce - Software přichází se sadou 25 přednastavených štětců se široce přizpůsobitelným nastavením.
  • Výběr barev - Nastavitelné vzorky a barevné kolečko s RGB posuvníkem poskytují prakticky neomezenou paletu barev.
„Sketchbook Mobile není jen kreslící a malířská aplikace, je to nástroj pro profesionální ilustrátory a umělce,“ řekla grafička Susan Murtaugh. „Vše, co potřebuji, zde najdu za příznivou cenu – pokročilé vrstvy, vkládání obrázků, kolekce nastavitelných štětců, včetně tužky, laku, textury a rozprašovače. A to nejdůležitější je, že všechny tyto nástroje jsou citlivé na tlak, který určuje šířku a transparentnost, což pozvedává mobilní kreslení na novou úroveň.“

Obsah vytvořený ve SketchBook Mobile je možné uložit jako obrázek a otevřít ve SketchBook Pro. To znamená, že umělci, designéři a každý, kdo kreslí nebo tvoří předlohy, může kdykoli načrtnout kresbu použitím SketchBook Mobile a svůj nápad dále rozvíjet ve SketchBook Pro.

Aplikace SketchBook Mobile je k dispozici pro zařízení iPhone a iPod touch prostřednictvím App Store na adrese www.itunes.com/appstore/

Bezplatná* verze Autodesk SketchBook Mobile Express App je rovněž dostupná na App Store. Více se o produktech SketchBook Mobile App a SketchBook Mobile Express App dozvíte na www.autodesk.com/sketchbookmobile, kde si také můžete stáhnout příslušnou kopii.

Video a obrázky jsou ke zhlédnutí na YouTube kanálu společnosti Autodesk a také ve SketchBook Mobile Gallery na službě Flickr


O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.cz nebo www.autodesk.com.

* Bezplatné produkty podléhají podmínkám a ustanovením licenčního ujednání s koncovým uživatelem, které provází proces stažení softwaru.