Zárubeň nejen pro celoskleněnou stěnu

Vložil
Tisková zpráva
07.03.2017 17:00
JAP FUTURE

Celoskleněné dveře vynikají propustností světla a dokáží opticky zvětšit interiér.  Nicméně, některým investorům při jejich použití nevyhovovala konstrukčně potřebná dilatační spára, která vzniká mezi celoskleněnými dveřmi a příčkou. I na toto ovšem už dnes mají výrobci řešení - hliníkovou zárubeň SILENCE.


Zvýšení zvukové izolace mezi dílčími místnostmi, zamezení pronikání prachu... To vše dokáže subtilní hliníková zárubeň SILENCE uzavřením dilatační spáry mezi celoskleněnými dveřmi a příčkou. 

"Zárubeň SILENCE složenou z hliníkových profilů je možné namontovat do stavebního otvoru dodatečně a to do příček zděných, sádrokartonových, dřevěných i betonových, ale především je určena pro celoskleněné stěny,"
vysvětluje pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která se zabývá výrobou ucelených designových dveřních systémů a dodává: "Kromě designové stránky oceníte u tohoto řešení také jeho variabilitu - zárubeň je totiž vyráběná ve třech typech a může být dodatečně umístěna na střed stavebního otvoru i na roh stěny."

Typ L

Zárubeň SILENCE v L provedení je určená pro montáž do zděné, sádrokartonové nebo betonové příčky a je určená pro celoskleněné dveře o tloušťce 8-12 mm.

Typ Z 

Pro montáž na roh příčky je určen typ Z s pohledovou šířkou 28 mm a stavební hloubkou 45 mm. Stejně jako typ L je vhodná do všech stavebních systémů a určená opět pro celoskleněné dveře o síle skla 8-12 mm.

Typ H

Tento typ je optimálním řešením pro celoskleněné stěny o tloušťce 8-12 mm. Po namontování dojde k uzavření spáry kolem celoskleněných dveří, což zajistí jednoduché gumové těsnění. Skleněná příčka tak získá vyšší zvukovou izolaci a prachotěsnost.


Všechny tři typy zárubní SILENCE mají povrchovou úpravu hliníku s dvojím vzhledem - kartáčované nerezy či eloxovaného hliníku. Celý systém působí velmi odlehčeným dojmem, vzdušnost a eleganci celoskleněných dveří nijak nenaruší, ale naopak vhodně designově doplní.

> www.japcz.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články