Stylově s dveřmi Master a Strong

Vložil
Tisková zpráva
16.02.2016 14:05
Hledáte designové dveře, které by doplnili módní vzhled interiéru… ale chtěli byste, aby dosahovaly atypické výšky, zvukově a tepelně izolovali anebo abyste si mohli vybrat materiál, který bude na jejich povrchu? Nebo hledáte celoskleněné dveře, které budou chráněny vkusným rámem? Už jste slyšeli o dveřích Master a Strong?

Celoskleněné dveře STRONG pískovaný motiv, posuv do stropu, zdroj: J.A.P.


Dveře Master…
…dveře od podlahy až ke stropu


Designové i technické možnosti dnes umožňují dveřím vyrůst do závratných rozměrů. Proto se můžeme osmělit a překročit zažitý standard výšky dveří 197 cm. Dveře od podlahy až ke stropu nejsou jen trendy, ale také opticky zvětšují prostor. Dveře Master představují působivou kombinaci skla a vnitřního hliníkového rámu. Mohou dosahovat až do atypické výšky 370 cm a šířky 125 cm. „Díky tomu, že dveře lze zabudovat do zárubně bez nadpraží, mohou zabírat skutečně celý prostor od podlahy až ke stropu, což z nich dělá nepřehlédnutelný interiérový prvek, a to i v prostorách se standardně vysokým stropem,“ uvádí pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která je výrobcem ucelené řady dveřních systémů, a dodává: „Problém nepředstavují pro tento typ dveří dokonce ani šikminy půdních prostor, jež dveře MASTER svým tvarem jednoduše okopírují.“

…neomezené kombinace materiálů na ploše dveří

Dveře Master mohou být jak v otočné variantě, tak ve variantě zasouvacích dveří do stavebního pouzdra i posuvných po stěně. „Jsou tvořené vnitřním obvodovým rámem z eloxovaného hliníku či s povrchovou úpravou strukturální PUR barvy dle vzorníku odstínů RAL a dvěma skly nebo MDF deskou o tloušťce 4 mm s povrchovým materiálem – dýhy nebo lamina,“ říká Petr Paksi. Konstrukce dveří je zpevněna vnitřními hliníkovými příčkami, díky kterým jsou umožněny již zmíněné atypické rozměry, ale i kombinování různých povrchů v horizontální i vertikální rovině. „Díky možnosti kombinování povrchových materiálů mohou dveře zářit pastelovými barvami, ladit s dřevodekorem nábytku či nést stejný vzor tapety či výmalby jako okolní stěny, pak se mohou stát téměř neviditelnými,“ dodává Petr Paksi. Dveře Master jsou odolné vůči změnám teplot, proto se hodí do různých místností. Pokud povrch dveří bude ze skla, jejich další praktickou vlastností bude odolnost proti vodě a dveře Master tak můžete použít i v koupelně.

…skleněné dveře, které zvukově a tepelně izolují

Nespornou výhodou dveří Master nejsou jen atypické rozměry a možnost kombinace povrchů, ale i skutečnost, že jsou prvními celoskleněnými dveřmi na českém i zahraničním trhu, které disponují izolačními funkcemi odpovídajícími standardním dveřím dřevěným. "Zvuková izolace dveří MASTER je umožněna díky výplni z extrudovaného polystyrénu, která je umístěna mezi dvěma skly o síle 4 mm. Pro zvukový útlum až 34 decibelů, kterým se vyznačuje kategorie zvukově izolačních dveří je nutný také spodní mechanický práh zabudovaný do dveřního křídla,“ vysvětluje pan Petr Paksi a doplňuje: „Zvukový útlum jsme samozřejmě testovali v nezávislé zkušebně ve Zlíně, a získali zde tak potřebné odborné certifikáty.“ Tyto vlastnosti jsou deklarované pro dveřní komplet dveří Master se skrytými zárubněmi Aktive případně Emotive.

Skryté zárubně Aktive a Emotive

Skryté zárubně Aktive jsou bezobložkové, tedy bez vnější pohledové obložky. Hrana průchozího otvoru je tvořena vnitřní hliníkovou zárubní, která může být pohledově překryta finální povrchovou úpravou - výmalba či tapeta. „Použité jsou speciální skryté 3D seřiditelné panty, takže designová čistota tohoto řešení zůstane nenarušena,“ doplňuje pan Petr Paksi. Skryté zárubně Aktive jsou vyrobeny ve dvou variantách, a to pro bezobložkové a polodrážkové dveře.

Pro skryté zárubně Emotive je charakteristický vnější subtilní hliníkový rámeček o šířce 17 mm. Ten má funkci jak designovou, tak i praktickou. Slouží totiž jako ochrana hrany průchozího otvoru proti mechanickému poškození. Tato skrytá zárubeň je určena pro polodrážkové dveře.

Tři varianty dveří Master

1.    Dveře Master 40

•    tloušťka dveřního křídla 40 mm
•    bezpolodrážkové

2.    Dveře Master 25/15

•    tloušťka dveřního křídla 40 mm
•    polodrážkové s polodrážkou 15 mm

3.    Dveře Master 62

•    tloušťka dveřního křídla 62 mm
•    polodrážkové s polodrážkou 15 mm

4.    Posuvná varianta

Dveře Strong …
…celoskleněné dveře v rámu

Základem elegantních celoskleněných dveří je stejný hliníkový profil, který je použitý u dveří Master. „Tentokrát je jako nosná část využitý střed tohoto profilu, do kterého je vsazena jednovrstvá skleněná výplň, včetně požadované úpravy. Výjimku tvoří Grafosklo, které je dvouvrstvé. Investor si může vybrat z různých druhů skla – čirého, mléčného, barevně tónovaného planibel, pískovaného, gravírovaného nebo Grafoskla,“ říká pan Petr Paksi a doplňuje: „Maximální šířka dveří Strong aniž bychom je museli zpevňovat hliníkovým profilem je 100 cm a výška 280 cm.“ Jsou ideálním řešením pro variabilní předěl dvou místností a zachování vzdušnosti prostoru.

…dveře jezdící ve stropě

Eleganci tohoto řešení umocňuje designový posuv Premium. „Kolejnice, po které se dveře pohybují, je ukotvena do stavebně „surového“ stropu a je krytá pohledovým interiérovým stropem. Díky tomu je posuv PREMIUM ideální například do prostor se sníženými sádrokartonovými stropy, které neumožňují kotvení jiných posuvných systémů,“ uvádí pan Petr Paksi.

Dvě varianty dveří Strong

1.    otočná varianta

•    bezpolodrážkové
•    použití čípkových pantů

2.    posuvná varianta

•    bezplodrážkové
•    pro stavební pouzdra i pro posuvné systémy na stěně

Více na www.skrytezarubne.cz
0 komentářů
přidat komentář