Armstrong je opět průkopníkem na poli stropních systémů díky novým Optima Baffles Curves

Vložil
Tisková zpráva
12.10.2015 13:05
Armstrong World Industries Ltd., Building Products Division

Společnost Armstrong uvedla na trh novinku ve svém oboru v podobě minerálních bafflí se zvlněnou hranou (a rozšířila tak svou řadu klasických obdélníkových)


Představte si, že máte při návrhu stropu k dispozici tradiční obdélníkové baffle se všemi jejich výhodami, a navíc jim můžete přidat jedinečnou zvlněnou hranu, která Vám umožní vytvořit naprosto originální vzhled. To jsou naše nové minerální baffle Optima Baffles Curves. Armstrong originální řada minerálních a kovových obdélníkových bafflí byla vždy mezi architekty a specifikátory oblíbená. Ponechává si svůj pro minerální baffle typický znak v podobě integrovaných spirálních kotev. Díky nim je potom instalace snadná a rychlá, což ocení každý subdodavatel. Optima Baffles Curves se hodí obzvláště do velkých otevřených prostor s moderními odkrytými stropy, jako jsou dopravní uzly, školy či kanceláře. Lze je snadno upevnit na standardní závěsnou konstrukci nebo zavěsit přímo ze stropu a umožnit tak jednoduchý přístup do prostoru nad podhledem, v uspořádání, jaké si zvolíte: lineární pro čistý vzhled, či střídavé pro maximální dynamiku.

Nové zvlněné baffle jsou dostupné ve dvou velikostech a mají na všech hranách bílý nátěr, který zvyšuje jejich světelnou odrazivost na 87 %. Na všech svých plochách pohlcují zvuk, takže mohou sloužit jako "rovinný" absorbér při lineárním uspořádání, či jako "diskrétní" absorbér při instalaci ve formě oddělených dekorativních prvků.



Tak jako mnoho dalších našich produktů jsou z 80 % vyrobeny z recyklovaného materiálu. Nelze také pominout další přidanou hodnotu, jíž je 90% odolnost vůči relativní vlhkosti. Jakémukoli prostoru, kde není možné upevnit normální závěsnou konstrukci, dodají jedinečnou estetičnost. Obzvláště se hodí do nízkoenergetických budov využívajících konstrukční techniku s tepelnou hmotou, přirozené osvětlení pomocí střešních oken nebo do vysoko-profilových prostor vyžadujících zvláštní, ale ekonomické akustické řešení.

Nové Armstrong Optima Baffles Curves jsou také k dispozici v jakékoli barvě RAL a v zakázkových velikostech a tvarech. Jsou vhodné jak pro rekonstrukce, tak do nových budov. Příslušné nákresy ve formátu CAD naleznete na stránkách www.armstrong.cz.

0 komentářů
přidat komentář

Související články