Stavební chemie Ceresit v novém čtyřhvězdičkovém sportovně-relaxačním hotelu Davídek v Trutnově

Vložil
Tisková zpráva
13.06.2013 08:45
Henkel ČR, spol. s r.o. - divize Lepidla a technologie

Cílem investora Tomáše Davídka bylo vybudování moderního ubytovacího, sportovně-relaxačního a kongresového komplexu s vysoce kvalitní nabídkou širokého spektra služeb pro návštěvníky, obyvatele a organizace nejen trutnovského regionu. Díky dobré spolupráci s realizační firmou BAK stavební společnost, a.s. Trutnov (dále jen BAK), která v pokojích i wellness části použila izolační hmoty, malty a spárovací hmoty Ceresit, se to po roce a půl stavby podařilo k plné spokojenosti investora i jeho hostů.


Výstavba hotelu probíhala od července 2011 do ledna 2013, kdy bylo otevřeno sportovní centrum, o měsíc později pak zahájil provoz hotel a restaurace. Hotel se nachází nedaleko historického centra města Trutnova. Kombinace moderního ubytování nejvyššího standardu, rozsáhlých konferenčních prostor a široké nabídky sportovních a wellness aktivit činí z hotelu Davídek jedno ideální místo pro ubytování či pořádání konferencí v trutnovském regionu. Hotel v kategorii čtyř hvězdiček (First Class ****) nabízí 53 stálých lůžek, celková kapacita včetně přistýlek je 81 lůžek. Hosté mají k dispozici 2 dvou až čtyřlůžkové apartmány, 24 dvoulůžkových pokojů a 1 jednolůžkový pokoj. Všechny pokoje charakterizuje originální architektonické řešení, moderní design, praktické uspořádání, komfortní vybavení a dostatek prostoru. V kongresové části hotelu s moderním technickým vybavením je konferenční sál o kapacitě až 100 míst s možností variabilního rozdělení a jednací salónek o kapacitě 20 míst. Bohatá je i nabídka gastronomické části, ve které najdou hosté Lobby bar, restauraci o kapacitě 60 míst s venkovní zahrádkou, sportovní bar s 40 místy s venkovní terasou pro 80 osob a výhledem na tenisové dvorce. Na děti čeká vnitřní i venkovní dětský koutek. Sport centrum kombinuje outdoorové a indoorové sportovní aktivity a poskytuje tak celoroční vyžití. Jeho součástí jsou dva venkovní tenisové kurty, v zimě kryté přetlakovou halou, multifunkční hřiště a dva squashové kurty s posuvnou dělící stěnou, umožňující získat prostor např. pro jógu, zumbu, aerobic. Nechybí ani lyžárna, kolárna a prodejna a půjčovna sportovních potřeb. Pýchou nového trutnovského hotelu je relaxační část s wellness centrem, kde na hosty čeká finská sauna, infrakabina, chrlič a venkovní ochlazovací nádrž, odpočívárna, venkovní whirlpool a klasické i sportovní masáže.



Náklady na výstavbu celého komplexu dosáhly cca 88 mil. Kč, z toho bylo 52 mil. Kč financováno z evropských fondů prostřednictvím ROP NUTS II Severovýchod. Generálním dodavatelem stavby byla trutnovská stavební společnost BAK. Ta se s vlastním kapitálem 546 mil. Kč, s více jak 400 kmenovými pracovníky a ročním obratem přes 2 mld. Kč trvale řadí mezi největší stavební společnosti v České republice. BAK se zaměřuje na komplexní realizace průmyslových a logistických hal, obchodních a administrativních center, bytových a hotelových projektů, staveb občanské vybavenosti, vodohospodářských a ekologických staveb, provádí také rekonstrukce budov a památkových objektů. Dlouholeté zkušenosti, kvalitní reference, stabilní kapitálové zázemí a kvalifikovaní zaměstnanci ji umožňují realizovat záměry investorů velmi efektivně a v nejvyšší kvalitě. A špičková kvalita provedení byla podstatná i pro investora hotelu Davídek. U obkladů a dlažeb pan Davídek osobně dohlížel na detaily spár, na spárořezy, v každém ohledu bylo vidět, jak velký význam má pro něj dobře provedený detail. Stavební chemie Ceresit fungovala plně dle představ a potřeb obkladačů firmy BAK, kteří lepicí malty, spárovací hmoty, silikony a těsnící hmoty Ceresit využili u obkladů a dlažeb sociálních zařízení hotelových pokojů, v kuchyních a ve všech prostorách wellness centra hotelu Davídek.

Ze sortimentu stavební chemie Ceresit se při výstavbě nového hotelu uplatnily cementové lepicí malty CM 11+, Ceresit CM 12 a CM 16, spárovací hmota Ceresit CE 40 Aquastatic, silikon Ceresit CS 25, základní nátěr CT 17 a těsnící hmoty Ceresit CL50 a CL 51. Technický poradce Henkel ČR Miroslav Kučera hodnotil skladbu materiálů jako optimální: „Dvousložkové utěsnění Ceresit CL 50 je spolu s flexibilní lepicí maltou Ceresit CM 16, spárovací hmotou Ceresit CE 40 a sanitárním silikonem CS 25 součástí našeho systémového řešení pro veřejné sprchy a lázně, tedy pro prostory zatížené stálou vlhkostí, zařazené do II. třídy odolnosti proti vodě. Vysoká teplota a vlhkost vytváří ideální prostředí pro plísně a naše spárovací hmoty a silikony s recepturou MicroProtect jsou z pohledu ochrany před plísněmi a mikroorganismy, podobně jako hotel Davídek, “First Class“ řešením. Atraktivní jsou nejen aktivní ochranou zdraví a vysokou odolností, ale jejich barevnost a barevná stálost (díky unikátní receptuře ProColor, která garantuje dlouhodobou stálost barev) je také jejich velkou konkurenční výhodou. Všechny tyto přednosti stavební chemie Ceresit – tedy kvalita výrobků, systémový přístup, barevné provedení, vysoká životnost a odolnost spolu s ochranou zdraví se plně uplatnily i v prostorách hotelu Davídek v Trutnově.“

Základní data:
Objekt: Hotel Davídek, Trutnov
Generální dodavatel: BAK stavební společnost a.s., Trutnov
Doba realizace: 07/2011 – 01/2013
Celkové náklady: 88 mil. Kč

Použité materiály Ceresit:
základní nátěr Ceresit CT 17
těsnící hmoty Ceresit CL50 a CL 51
lepicí malty CM 11+, Ceresit CM 12 a CM 16,
spárovací hmota Ceresit CE 40 Aquastatic,
sanitární silikon Ceresit CS 25
0 komentářů
přidat komentář