Broadway v Praze - Zličíně od Evy Jiřičné

Vložil
Tisková zpráva
22.05.2013 08:35
Tiché zázemí v nové prodejně SIKO KOUPELNY vytvořily multipodkladové desky Ceresit CL 58.
Reprezentativní showroom o ploše 2700 m² otevřela v březnu letošního roku společnost SIKO KOUPELNY v Praze na Zličíně. Prodejna představuje širokou nabídku tradičních koupelen, ale také rozsáhlou expozici kuchyní, dveří, plovoucích podlahovin, vestavěných skříní a svítidel. Novinkou je prezentace nové značky ELITE BATH, pod kterou bude společnost SIKO KOUPELNY nabízet koupelny pro náročné zákazníky.

Nový showroom SIKO je výjimečný v několika ohledech. Nejen svou úctyhodnou rozlohou prodejní plochy, ale především originálním řešením prostoru inspirovaným diagonálně orientovanou Broadwayí v New Yorku. Projekt interiéru je od proslulé české architektky Evy Jiřičné a jejího pražského ateliéru AI DESIGN. Kromě architektonického ztvárnění interiérů budovy vytvořila Eva Jiřičná, pověstná zálibou v práci se sklem a kovem, ukázku luxusní koupelny, inspirovanou její vlastní koupelnou v londýnském bytě a nyní prezentovanou na Zličíně v rámci expozice ELITE BATH.

Prodejna disponuje také rozsáhlým zázemím, ať už je to více než 2200 m² skladovacích prostor, nebo 700 m² administrativních ploch. Právě v administrativní části budovy se na podlahách uplatnily materiály Ceresit. Díky jim byla kvalitně nainstalována elegantní dlažba, ale současně zajistily i příjemnou akustickou pohodu. Tu vytvořily izolační podkladové desky Ceresit CL 58. Jejich vlastnosti shrnul technický poradce společnosti Henkel ČR Jiří Pavlíček: „Tento materiál má využití především při překlenování trhlin a prasklin na kritických podkladech a při tlumení kročejového hluku. Účinnost se zde odvíjí od síly materiálu, která může být 4, 9 a 15 mm. Právě v prodejně SIKO bylo hlavním důvodem jejich použití zamezení přenosu hluku z vyšších do nižších pater, především tam, kde se nacházejí kanceláře. Desky Ceresit CL 58 zde pomohly vytvořit tiché zázemí, které pracovníci této části budovy jistě ocení.“.

Tomáš Stanovský, ředitel pro expanzi SIKO KOUPELNY, a.s. k výběru materiálů Ceresit dodává: „Při realizaci podlah administrativních prostor nové prodejny byl použit kompletní systém Ceresit – penetrace CN 94, lepidlo CM 16 a izolační podkladové desky CL 58. Finální nášlapnou vrstvu tvoří keramická dlažba. Systém s deskami CL 58 jsme vybrali především pro jeho minimální tloušťku a schopnost plnit funkci kročejové izolace. Díky tloušťce 4 mm jsme nemuseli příliš řešit výškový přechod mezi plochami s a bez kročejové izolace. Vše také proběhlo velmi rychle – položení desek CL 58 včetně přípravy nám trvalo jen 4 pracovní dny. Při realizaci nás navíc překvapila jednoduchost montáže a funkčnost systému. S deskami je schopen pracovat téměř každý, dořezy a členité půdorysy jsou jednoduše řešitelné.“.

Multipodkladové desky Ceresit CL 58 jsou určeny k překlenování trhlin a prasklin v podkladu, ochraně položených keramických krytin před tvorbou trhlin při smršťování cementových podkladů v době jejich schnutí. Ideální jsou k překlenutí dilatačních a spojovacích spár v podkladu a k utlumení kročejového hluku pod keramickými obklady a dlažbami i povrchy z přírodního kamene v interiéru. Použití je možné na stěnách i podlahách. V obytných prostorách odolávají také vysokému provoznímu zatížení. Ve vlhkých prostorách doporučují techničtí poradci firmy Henkel použití ve spojení s utěsňovacími stěrkami CL 50 či CL 51 nebo maltami Ceresit CR. Desky zvyšují účinnost elektrických topných rohoží a jsou vhodné pro opravy schodišťových stupňů.

Desky o tloušťce 4, 9 a 15 mm lepené k podkladu jsou ideální pro opravné práce při provádění následných zvukových nebo tepelněizolačních opatření, lepení na kritických podkladech, jako jsou např. dřevěné podlahoviny a dřevotřísky. Desky o tloušťce 15 mm mohou být pokládány jako plovoucí podkladní podlaha, tepelná izolace ve sklepě nebo jako vysoké utlumení kročejového hluku v podkroví. Multipodkladové desky CL 58 je možno lepit flexibilními lepicími maltami pro lepení obkladů a dlažeb, jako Ceresit CM 12, CM 16, CM 17, CM 18, CM 90 nebo CM 25.
0 komentářů
přidat komentář

Související články