Pro špičkovou kreativitu tu nejlepší kvalitu

Vložil
Tisková zpráva
13.03.2013 10:30
V Turínu, hlavním městě Piemontu, sídlí Juventus, tedy fotbalový klub, který je nejen jedním z mezinárodně nejúspěšnějších a nejtradičnějších klubů, ale také italským mistrem rekordů. Ve starobylém „Stadio delle Alpi“ vyhrával Juventus titul za titulem. Původní stadion byl zbourán, aby bylo zřízeno místo pro novou moderní fotbalovou arénu – stadion Juventus. Veliká část fasády nové stavby byla zhotovena z materiálu PREFALZ v zinkově šedé barvě.


Stále více stavebníků v celé Evropě používá hliníkové prvky PREFA. Kvalitní produkty specialisty na střešní krytiny a fasády svou vysokou kvalitou a dlouhou životností sbírají body. Hliník jako materiál navíc nerezaví, ani se trvale neznečistí a jednoduchá tvarovatelnost skýtá řadu tvořivých možností při realizaci.

„Stará dáma“ v novém hávu
Od slavnostního otevření fotbalového stadionu v Turínu pořádá „stará dáma“, jak ji fanouškové Juventusu láskyplně nazývají, domácí utkání právě zde. Ovšem moderní fotbalová aréna skýtá více než jen zelený trávník pro sportovní úspěchy. Je zde umístěno také muzeum klubu, Juventus-Walk of Fame, a Area 12 – nákupní středisko s více než 60 obchody na ploše kolem 19 500 m2. Fasáda střediska je zcela pokryta lehkou krytinou PREFALZ v barvě zinkové šedi.

PREFALZ pro svobodnou tvorbu
Cílem tohoto projektu bylo zřídit centrum volného času pro rodiny, které by novým způsobem spojovalo fotbalový stadion s nákupní zónou. Architektonický ateliér Studio Rolla Architettura + Urbanistica z Turína se postaral o splynutí těchto dvou světů. Výsledkem je jedinečná struktura, jejíž design svým tvarem připomíná kosmickou loď. PREFA – specialista na hliník – umí vyhovět vysokým technologickým, ekologickým nárokům, ale i nárokům na design a odolnost proti povětrnostním vlivům. Protože PREFALZ poskytuje nejvyšší kvalitu pro špičkovou tvořivost.

Rozmanitost barev a tvarů
Andree Secchi, odborná poradkyně firmy PREFA v Piemontu, vysvětluje, proč „… je rozmanitost barev a tvarů PREFALZ právě tak úchvatná, jako lehce vysvětlitelná. Hliníkový PREFALZ je poddajnější než většina srovnatelných lemovacích materiálů, a proto jej lze lehce tvarovat. Tak se naskýtá nespočetné množství možností pro individuální tvary, které by s jiným materiálem bylo sotva možné provádět.“

Rychlá a jednoduchá montáž

„Na tak obrovské ploše fasády je rychlá a jednoduchá montáž velikou výhodou i proto, že jednotlivé prvky nepotřebují doplňující výztuhy,“ vysvětluje Andree Secchi. Fasáda střediska Area 12, jakož i jeho střecha a část vstupu, byla pokryta krytinou PREFALZ. „Jednoduché montážní postupy s tímto produktem zaručují homogenní vzhled a zvýrazňují tvarové možnosti našich výrobků,“ pokračuje Secchi.

Hliníkové produkty PREFA GmbH si za posledních 65 let udělaly jméno v celé Evropě, díky svému rozvoji, produkci a prodeji střech a fasádních systémů z hliníku. PREFA je v současnosti úspěšně zastoupena na trhu v 16 evropských zemích, sídlo firmy je v Marktl/Lilienfeld (Dolní Rakousko). Skupina PREFA zaměstnává 380 pracovníků. PREFA je část skupiny podniků průmyslového celku Dr. Cornelius Grupp, který po celém světě zaměstnává více než 6000 zaměstnanců na více než 30 místech.

0 komentářů
přidat komentář

Související články