Sálavé panely efektivně topí a navíc jsou ozdobou interiéru

Vložil
Pavlína Drbálková
28.05.2012 09:10
Fenix Trading s.r.o.

Klasické přímotopné konvektory byly u nás v největší oblibě v polovině devadesátých let, během posledních deseti let se však na trhu objevily moderní velkoplošné nízkoteplotní systémy vytápění a na chvíli se zdálo, že doba konvektorů je nenávratně pryč. Trvalý zájem zákazníků však ukázal, že tyto výrobky mají na trhu své místo. Perfektní vzhled a snadná instalace i regulace je pro moderní sálavé konvektory a panely typická a spolu s výhodami, které sálavé vytápění nabízí, je nejlepším důvodem k jejich využití v interiéru bytů, domů, ale i kancelářských prostor.
Interiér s Fenix ECOSUN G
Nové moderní konvektory z produkce společnosti FENIX Jeseník umí v současnosti nabídnout nejen záruku spolehlivosti a kvality, ale také moderní design a přesnou regulaci. Dají se řídit bezdrátovou regulací, takže je lze instalovat do stávajících aplikací bez nutnosti zásahů do elektroinstalace nebo instalace dalších vodičů. Využití těchto nových typů je nejen v novostavbách, ale především v aplikacích, ve kterých nahradí dosluhující konvektory bez nutnosti zásahu do stávající elektroinstalace. Obyvatelé rodinných a bytových domů, realizovaných v době největšího rozmachu klasických konvektorů, tak mají možnost velmi jednoduché rekonstrukce stávajícího topného systému a nahrazení morálně zastaralých konvektorů novými. Lákavá je i možnost reagovat na nejaktuálnější trend  - infračervené sálavé vytápění.

Sklo i mramor v sobě spojují jednoduchost a krásu přírodního materiálu a využitím těchto materiálů pro sálavé vytápění vznikly ve společnosti FENIX Jeseník esteticky ojedinělé výrobky – skleněné panely GR (glass radiant) a mramorové panely MR (marble radiant). Tyto špičkové výrobky jsou určené zejména pro vytápění moderních interiérů a prostor, u kterých je kladen důraz na vysokou designovou čistotu a funkčnost. Teplo sálané z těchto materiálů je přitom velmi příjemné a přirozené. Sálavé GR panely se vyrábějí v několika barevných provedeních – barva skla může být bílá, černá, žluto-zelená, červená a matné zrcadlo. Jsou určeny především k vytápění obytných prostor, v nabídce je i typ GRT, vybavený nerezovým držákem ručníků, který je určen speciálně k vyhřívání koupelen.

Mramorové sálavé panely jsou určeny pro vytápění reprezentativních prostor a hal, ale také koupelen nebo běžných obytných místností. Topný panel je proveden z masivní 3cm leštěné mramorové desky, topného elementu, omezovacího termostatu a přívodního kabelu. Panel je určen k pevné instalaci na stěnu s připojením přívodního vodiče do instalační krabice, výběr je možný z několika druhů mramorů. Panely je možné zavěsit na šířku i na výšku, konzoly jsou součástí balení. Provoz topných panelů by měl být ovládán pomocí vhodné regulace.

Fenix ECOSUN G
Mezi cenově dostupné a vzhledově velmi atraktivní panely patří sálavé panely ECOSUN G se skleněnou čelní deskou a o něco levnější řada ECOSUN E s bílou čelní deskou a hliníkovým rámečkem. Sálavé panely ECOSUN G přinesly dostupnou cenu a současně vzhledově atraktivní skleněnou čelní desku, to vše samozřejmě se zachováním hlavních výhod sálavého vytápění. Tyto panely se vyrábí v černém nebo bílém provedení a montovat je lze na strop i na zeď. Nové panely ECOSUN E jsou dostupné v bílé barvě sálavé desky a s hliníkovým rámečkem.

Podrobnosti o sortimentu sálavých panelů z nabídky FENIX Jeseník najdete na www.fenixgroup.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články