Cembrit Flow System - revoluce v oblasti skrytého kotvení fasádích desek

Vložil
Pavlína Drbálková
23.04.2012 10:15
Cembrit a.s.

Společnost Cembrit a.s. představuje novinku pro letošní rok v oblasti větraných fasád. Jedná se o systém skrytého kotvení vláknocementových fasádních desek - Cembrit Flow System.
Cembrit Flow System  v sobě přináší všechny další výhody fasád z vláknocementových desek, mezi něž patří:
•    vysoká životnost fasády
•    celoroční montáž na jakýkoliv podklad
•    barvená rozmanitost s přírodním vzhledem fasády
•    nenáročná údržba
•    tepelná a zvuková izolace fasády
•    nehořlavost
•    zdravotní nezávadnost



Cembrit Flow System
Jedná se o kompletně vyřešený prefabrikovaný systém, skládající se ze speciálně upravených vláknocementových desek, hliníkových profilů a příslušenství, dovolující vytvářet lehké, větrané fasády bez viditelných šroubů. Celý systém je kompatibilní se standardními profily pro ostění a rohovými profily společnosti Cembrit. 
Cembrit Flow System je dostupný pro všech 49 odstínů fasádních desek z řady URBANNATURE. Pro montáž systémem Cembrit Flow jsou fasádní desky vyráběny ve dvou základních modulových rozměrech 300 x 1200 mm a 600 x 1200 mm. Díky jednoduchému řezání fasádních desek přímo na staveništi je zajištěna absolutní přizpůsobivost vašemu projektu.

Cembrit Flow System umožňuje vytvářet hladké moderní fasády bez rušivých kotevních prvků. Montáží systému spolu s deskami z řady URBANNATURE dosáhneme zdařilé a esteticky jedinečné fasády.

Montáž v 5 krocích
1. Montáž podkladního roštu
Cembrit Flow System můžeme kotvit na všechny druhy podkladních roštů.
V místě viditelné svislé spáry, musí být nalepena UV páska tl. 50 mm. Osová vzdálenost nosného roštu je 600 mm.





2. První řada nosných profilů
Profily musí být instalovány horizontálně v jedné řadě. Vzdálenost mezi úrovní terénu a první řadou desek musí být minimálně 150 mm. Každý nosný profil připevníme pomocí 3 vrutů.





3. Montáž fasádní desky
Drážka, která je na zadní straně desky, se přiloží k peru na nosném profilu a deska se do pera zatlačí. Správná montáž se ověří zvednutím desky vzhůru.






4. Připevnění horního profilu
Horní profil se zasune za desku tak, aby šikmá část profilu byla opřena o vrchní hranu desky. Každý horní profil připevníme pomocí 3 vrutů.






5. Instalace dalších profilů a desek
Do drážky již namontovaného horního profilu se umístí  a přišroubuje nosný profil. Pro namontování další řady fasádních desek, opakujte krok 3 a 4. Fasádu ukončíme horním profilem.
0 komentářů
přidat komentář

Související články