Okenní a dveřní hliníkové profily Schüco pro automatizované a energeticky efektivní objekty

Mechatronické kování Schüco TipTronic a důmyslný posuvný systém Schüco e-slide

Vložil
Tisková zpráva
03.11.2011 00:10
Schüco CZ s.r.o.

Je vaším snem pořídit si dům plný oken a posuvných dveří, které pomocí jednoho stisku tlačítka odemknete či uzamknete a v průběhu několika dalších sekund posunete nebo vyklopíte? Přesně tyto "vychytávky" nabízejí automatizované okenní a dveřní profily firmy Schüco, světového lídra v oblasti opláštění budov a solárních systémů. Nejen komfort při užívání je klíčovým kritériem při vývoji a výrobě moderních elektricky poháněných hliníkových okenních a dveřních profilů této značky, vysoké nároky jsou rovněž kladeny na úspory energií, bezpečnost a design. Jistou nadstavbu pak představují systémy protipožární ochrany, zabezpečení proti vloupání či elektronické vstupní kontrolní systémy. Systém umožňuje i na dálku nastavit, řídit a synchronizovat ventilaci, zastínění a teplotu interiéru s odvětráním, osvětlením a regulací topení či klimatizace. Není žádný problém inteligentní okna naprogramovat například do modulu nočního chlazení pro zajištění přísunu chladnějšího venkovního vzduchu do interiéru. Na své si přijdou také zastánci rozsáhlých prosklených posuvných systémů, které lze, i přes jejich vysokou hmotnost, ovládat snadno, rychle a bez námahy jediným kliknutím.

Firma Schüco tak nabízí rozsáhlý systémový program automatizovaného řízení budov pro hliníkové okenní systémy AWS, posuvné systémy ASS a dveřní systémy ADS. Tyto inovované profily nastavují nová měřítka v oblasti úspor energií, bezpečnosti a designu. Všechny komponenty jsou vůči sobě perfektně sladěny a dají se bez architektonických kompromisů začlenit do ostatních fasádních prvků. Automatizace systému jde ruku v ruce s komfortem, snadným ovládáním, bezpečností a nadčasově elegantním designem. Čisté linie inovovaných profilů Schüco se středovým těsněním, pro zajištění těch nejlepších hodnot tepelné izolace, a skrytým kováním pro snadné ovládání a vytříbený design, pak doplňují designové kliky a moderní ovládací panely.
Naprojektovat lze inteligentní systém, zahrnující elektronicky ovládané okenní a dveřní profily, osvětlení, klimatizaci, topení, ventilaci, zastínění i zabezpečení objektu. Ten je ovládán a řízen prostřednictvím centrální řídící jednotky či chytrých mobilních telefonů, počítače anebo dálkového ovládání. Systém hlídá vnitřní i vnější teplotu a v návaznosti na nastavené parametry udržuje optimální stav, dále zajišťuje ochranu objektu a umožňuje "komunikaci" s majitelem domu na dálku. Základním a klíčovým prvkem uceleného automatizovaného systému Schüco, přispívajícím ke komfortu a spokojenému užívání rodinného domku, jsou kvalitní a snadno ovladatelná hliníková okna a posuvné dveřní systémy, vybavené důmyslnými typy kování.

Elektrické okenní kování budoucnosti Schüco TipTronic
Schüco TipTronic představuje první skryté mechatronické kování, kombinující efektivní hospodaření s energií, bezpečnost, automatizaci budov, komfort a design. Díky tomu se okenní profily Schüco stávají nedílnou součástí energetického managementu obvodových plášťů inteligentních budov. Jedná se o kompletně skryté elektrické kování podporující čisté linie oken. Kování TipTronic, které je kompatibilní i s bezpečnostními trojskly, lze instalovat do křídel o hmotnosti až 160 kg. Větrací poloha o maximální šířce 40 cm je ideální k využití nočního chlazení a hybridní ventilace. Okno lze intuitivně ovládat a kontrolovat prostřednictvím tlačítka na klice (tlačítko nabízí i noční design s integrovanou diodou LED), dálkového ovládání, PC či centrální řídící jednotky. Pomocí speciálního propojovacího rozhraní lze do jedné skupiny začlenit až 30 oken a ovládat je konvenčním tlačítkem či přes EIB rozhraní. Na rozdíl od běžných automatických oken disponuje kování TipTronic zámky rozmístěnými na více místech a poskytuje tak zvýšenou odolnost proti vloupání do třídy odolnosti WK2. Bezpečnost zajišťují i magnetické spínače propojující okna s alarmem a se systémem řízení budovy. Uživatelé ocení integrovanou ochranu proti sevření prstů, při zavírání totiž okno dokáže rozpoznat překážku, na kterou okamžitě zareaguje. V roce 2006 získalo kování TipTronic prestižní německé ocenění iF Product Design Award.

Důmyslný systém pro posuvné dveře Schüco e-slide
Ovládat rozměrné a těžké transparentní skleněné výplně není s posuvným systémem Schüco e-slide žádný problém ani pro dítě. E-slide představuje alternativní mechatronické kování pro posuvné systémy ASS značky Schüco. Kování je kompatibilní s křídly o velikosti 300 x 300 cm a s hmotností až 250 kg. Pohodlné a úsporné ovládání křídla je zajištěno přes integrovaný ovládací panel, externí tlačítka či centrální automatizovaný systém domu. Elegantní ovládací panel čistých linií plně splňuje požadavky funkčnosti i estetického dojmu. Kování slouží k otevírání, zavírání a uzamykání posuvného systému zevnitř i k jeho ovládání zvnějšku. Pro pohodlný vnější přístup je možné posuvný systém vybavit čtečkou otisku prstů či kódováním.

Více informací o automatizovaných okenních, posuvných a dveřních systémech Schüco naleznete na www.schueco.cz a na www.premiumpartner.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články