Stavíte terasu? Nebojte se kompozitního dřeva!

21.06.2018 21:00
Léto se blíží a posedávat venku namísto uvnitř je čím dál lákavější. Mnoho lidí proto zvažuje výstavbu terasy. Většina ale trpí mylnou představou, že přírodní dřevo je ten nejlepší materiál, co mohou pro podlahy teras zvolit. Ve skutečnosti existuje mnoho dobrých důvodů, proč je kompozitní dřevo, známé také jako "vyrobené dřevo" skvělou volbou.

Tady je 5 nejzásadnějších výhod kompozitního dřeva:

1. Prkna z kompozitního dřeva jsou nehořlavá, nemusíte se tedy bát rozdělat táborák přímo na terase.
  2. Kompozitní dřevo nešedne ani nehnije. Skvěle se proto hodí k venkovnímu použití, přečká tak déšť, sníh i sluneční záření.
  3. Je odolné vůči termitům a houbám, bez jakéhokoliv ošetření.
  4. Je levnější než dřevěné podlahy a jednodušší na instalaci.
  5. Je velmi jednoduché na údržbu. Nemá žádné třísky, proto je vhodné pro rodiny s malými dětmi či čtyřnohými mazlíčky.
Při výběru podlahových krytin na zahradu či terasu by neměla hrát roli pouze pořizovací cena, ale hlavně údržba a životnost zvoleného materiálu. Šetření na úkor kvality se v tomto případě nevyplácí, a škody, které mohou vzniknout volbou nekvalitního materiálu, významně převyšují výhody nízké ceny.

Průkopníkem na Evropském trhu je společnost Silvadec, která vyvinula osvědčenou a patentovanou technologii na výrobu vysoce kvalitního kompozitního dřeva. S výrobou tohoto materiálu má již více než 15-ti letou zkušenost, chlubí se širokou nabídkou terasových, plotových a obkladových prken, s širokou škálou barev, povrchů a doplňků pro bezkonkurenční přizpůsobení a modularitu. Jejich terasová a plotová prkna z kompozitního dřeva poskytují s 25-ti letou garancí.

Společnost je zaměřená na inovaci a uspokojení tržních trendů. Zároveň ctí životní prostředí, její produkty jsou založené na recyklovaných a 100% recyklovatelných materiálech. S touto volbou tedy neutrpí ani příroda.

Ukázky řady plotů a teras jsou k vidění v terasovém centru Profi Terasy v Horních Počernicích, na adrese Náchodská 74. Více info naleznete na webu https://cz.silvadec.com/

Silvadec je francouzská společnost, která byla založena v roce 2001 jako vůbec první výrobce kompozitního dřeva v Evropě. Od počátku své existence plní společnost důsledně své závazky vůči životnímu prostředí. V současnosti vyrábí své produkty ve Francii a v novém závodě v Schierlingu v Německu aby byla blíž svým zákazníkům. Dlouhodobě spolupracuje s agenturou pro environmentální energetické řízení ADEME. V roce 2011 se Silvadec stal prvním francouzským výrobcem kompozitního dřeva s PEFC certifikací (dřevo pocházející z trvale obhospodařovaných lesů).