Hager Manufaktura: designové vypínače do prodejny s džínovým oblečením

11.08.2022 18:35
Hager Electro s.r.o.

Přestože je současná nabídka na trhu se zásuvkami a vypínači poměrně bohatá a zahrnuje i méně obvyklé tvary, barvy a materiály, přijde čas od času designér či architekt s originálním požadavkem, který si žádá výrobu na míru. Právě tak tomu bylo i v případě prodejny džínového oblečení značky Diesel v Německu.

Berker R.1 Jeans

Díky zakázkovému programu Hager Manufaktura mohl pro tuto prodejnu vzniknout unikátní interiérový doplněk v podobě vypínače potaženého džínovinou. „Byl to parádní nápad! Doufám, že se něco podobného zrealizuje i někde u nás v České republice,“ říká Thomas Grund, generální ředitel pobočky Hager v České republice a na Slovensku, a dodává: „Rámečky vypínačů a zásuvek potažené látkou dávají velký prostor k vyjádření individuality architekta nebo investora. Těžko si představit veškerou možnou škálu materiálů tkanin, jejich barev a vzorů. Jde o takřka nevyčerpatelnou studnici nápadů.“

Vedle džínoviny je jako potahový materiál často uplatňována i tkanina s tartanovým vzorem nebo kůže, která časem mění svůj vzhled a „stárne“ spolu s interiérem a jeho uživateli. Její výhoda spočívá především ve variabilitě zpracování – pro rámečky vypínačů se používá jak přírodní varianta s přirozenou texturou, tak semišová úprava; v souvislosti se současnými společenskými a etickými trendy ustupuje pravá kůže veganské alternativě. Barvení dle požadavků zákazníka je samozřejmostí, k populárním barvám dneška patří šedé nebo kobaltové odstíny.

Berker R.1 kůže

Zakázkový výrobní program

Není to ale jen látkový potah, s čím se v Hageru při realizaci individuálních zakázek setkávají. Často jsou poptávány také třeba vícenásobné rámečky, vypínače s potiskem nebo gravírováním či s atypickou barvou nebo ze specifického materiálu. V zakázkovém programu Hager Manufaktura již realizovali vypínače z přírodního kamene, drahých kovů nebo kovů opatřených speciální povrchovou úpravou (patina, broušení).

Berker R.1

Text: Hager