Moderní dřevostavby

Autor: Václav Zahradníček, Pavel Horák
Nakladatelství: ERA vydavatelství
Edice: 21. století
Rok vydání: 2007
ISBN: 978-80-7366-109-0
Formát: 168 stran, 210 x 200 mm, barevná, brožovaná
Jazyk: česky
Běžná cena: 330 Kč
Naše cena: 280 Kč (bez 0 % DPH: 280,00 Kč)
  12,02 € (bez 0 % DPH: 12,02 €)
Skladem: 0 ks (standardní doba expedice do 14 dnů)
 

Kniha nabízí pohled na současné možnosti v oblasti moderních budov s použitím dřevěné konstrukce. Na dřevostavbu zde není primárně nahlíženo z pohledu ekologie a obnovitelnosti přírodního materiálu (jak je v současnosti zvykem), ale především jako na „nejlepší dosažitelnou technologii dnešní doby“.
Autoři knihy vzhledem ke svým bohatým zkušenostem s navrhováním a realizacemi dřevostaveb sestavili určitý přehled moderních trendů v architektuře dřevostaveb. Popisují zároveň celý tvůrčí proces, kterým budoucí majitel kvalitního domu prochází od návrhu po dokončení realizace.
Publikace prezentuje zajímavé a zároveň prakticky použitelné přístupy k architektuře, konstrukci a realizaci moderních domů s použitím dřevěné konstrukce, s jejich výhodami i nevýhodami. Uvádí zajímavé materiály – dřevěné i „nedřevěné“; jednotlivým typům konstrukcí se věnuje z hlediska fyzikálních vlastností i energetických možností. Nezapomnělo se ani na dřevěné fasády či návrhy interiérů dřevostaveb – obojí včetně příkladů realizací.

Související

0 komentářů
přidat komentář