V Dolních Vítkovicích v Ostravě má vzniknout wellness centrum

Publisher
ČTK
04.05.2021 14:00
Czech Republic

Ostrava

Vítkovice


Ostrava – Společnosti Vítkovice, a. s., a Infinit vybudují během tří let v rekultivo- vané, ale dosud nevyužívané části Dolních Vítkovic v Ostravě wellness centrum. Výjimečné má být polohou, architekturou i ambiciózním pojetím. ČTK to dnes řekla mluvčí Vítkovic Eva Kijonková. Hodnotu investice zatím firmy nezveřejnily, ještě není hotový definitivní projekt.


Vítkovice, a. s., jsou vlastníkem pozemků a nositelem celého projektu, společnost Infinit podobná centra provozuje v Praze, Brně a ve Středočeském kraji. „Chceme společnými silami s Vítkovicemi vybudovat jedinečné wellness centrum s evropským významem. Centrum nabídne nejnovější trendy a s ohledem na genia loci Dolních Vítkovic bude zcela výjimečné,“ uvedl majitel sítě wellness center Infinit Vlastislav Novotný.

Společnosti nyní připravují studie, vizualizace a projekt. Novotný uvedl, že by se ostravské wellness centrum mohlo otevřít v roce 2024. Podle smlouvy ho pak Infinit bude mít v nájmu a provozovat minimálně 30 let.

Volná plocha za Velkým světem techniky v Dolních Vítkovicích je podle firem ideálním místem pro nové odpočinkové zázemí tohoto typu, v Ostravě ani Moravskoslezském kraji zatím podobné zařízení není. „Rozloha pozemků určených pro wellness a navazující zázemí, jako je parkování, je zhruba 40.400 m². Lokalita navazuje na Gong, Malý svět techniky U6, Velký svět techniky a budoucí městskou lávku, která přivede cyklisty i pěší z pravého břehu řeky Ostravice až do Dolních Vítkovic, právě k Velkému světu techniky,“ uvedl předseda představenstva Vítkovic, a. s., Rodan Broskevič.
0 comments
add comment

Related articles