Ústí chce v bývalé budově univerzity vybudovat byty pro seniory

Publisher
ČTK
26.10.2020 07:30
Ústí nad Labem - Objekt Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) v Ústí nad Labem v ulici Hoření, který loni za 61 milionů korun odkoupilo město, bude sloužit jako bydlení pro seniory. Důchodci a důchodkyně si budou moci byty pronajmout a využívat pečovatelské služby města. V současné době město pracuje na zadání studie, která určí rozsah oprav a investic. Už nyní ale rada města schválila výměnu oken za 1,5 milionu korun. ČTK to řekla mluvčí města Romana Macová.


"Současná okna v ubytovací části areálu Hoření jsou v havarijním stavu, z důvodu minimalizace tepelných ztrát jsou okenní rámy zalepené. Jejich znovuzprovoznění není technicky možné," uvedla mluvčí. Město bude budovu univerzitě splácet tři roky. V posledních letech UJEP využíval pouze dvě patra z 12, dříve stavba sloužila jako ubytování pro studenty.

Kromě rekonstrukce budovy na Hoření plánuje město vybudovat bezbariérový přístup do blízkého parku a nákupní zóny. Chce také přemostit ulici Hoření a Krušnohorskou. "Rada města vyčlenila z investiční rezervy rozpočtu finančního odboru částku 4,5 milionu korun," řekla Macová s tím, že se v lokalitě plánují také nové bytové domy. Úpravu lokality by mohla podle mluvčí pokrýt z 85 procent dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

V blízkosti objektu se nachází bývalý hotel Máj, je v dezolátním stavu. Ruinu obývají bezdomovci a narkomani, hasiči tam několikrát zasahovali kvůli požáru. Podle mluvčí není hotel v majetku města, případnou demolici by musel realizovat jeho majitel.
0 comments
add comment

Related articles