Studenti ČVUT navrhli možný stavební rozvoj Kladna

Publisher
ČTK
05.06.2020 13:40
Czech Republic

Kladno

Kladno - Studenti Českého vysokého učení technického (ČVUT) z Fakulty architektury navrhli možný stavební rozvoj Kladna poblíž železničního nádraží a pojetí zeleně ve městě. Své koncepty vystavují v kladenském kině Sokol, sdělila dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí Kladna Lucie Steinerová.


"Studenti pracovali s rozvojovou plochou za hlavním kladenským nádražím směrem na Kožovu horu, na kterou město zároveň nechává zpracovat i formální územní studii," uvedl radní pro rozvoj Lukáš Hanes (ODS).

Vedení města připravuje na 18. června vernisáž, kde se veřejnost bude moci zapojit i do diskuse o studentských návrzích. "Přítomni budou nejen studenti a vedoucí ateliérů, ale také architekt Šimon Vojtík, profesionální zpracovatel územní studie plochy za nádražím z atelieru Archum," doplnila kladenské zastupitelka Anna Gamanová.

Podle ní se území u nádraží stává strategickou lokalitou, a to i s ohledem na blížící se spuštění projektu rychlostního drážního spojení Praha-Kladno.

Druhým tématem vystavovaných studentských návrhů je koncepce městské zeleně, například v lokalitách Ronovka, švermovském Havlíčkově náměstí a v městských sadech.

Podle Gamanové jsou studentské návrhy cenné především v tom, že se na město dívají úhlu, který není svázán běžnými údržbovými potížemi, náklady a rozpočtovými omezeními, netrpí konvenčním pohledem či dlouhodobými pravidly, které město dodržuje a podobně.
0 comments
add comment

Related articles