Pražský magistrát připravuje opravu Fuchsovy kavárny na Štvanici

Publisher
ČTK
15.10.2018 12:05
Czech Republic

Prague

Josef Fuchs


Praha - Hlavní město připravuje projekt opravy zchátralé Fuchsovy kavárny na ostrově Štvanice. Město vypsalo zakázku na zpracování projektu, jejího vítěze ještě musí schválit radní. Na dotaz ČTK to uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman. Zatím není jasné, kdy se s opravami začne, zakázka na projekt by měla být zadána ještě v letošním roce. Město plánuje na Štvanici i další úpravy.

Předpokládaná hodnota zakázky na projekční dokumentaci je podle Hofmana 19 milionů korun. "Na základě vypracované projektové dokumentace dojde k sanaci a kompletní rekonstrukci objektu pro jeho zachování budoucím generacím. Počítáme také s jeho volnočasovým využitím pro Pražany i návštěvníky města," sdělil mluvčí. Funkcionalistická kavárna z 30. let 20. století je dlouhodobě v neutěšeném stavu.

Magistrát připravuje celkovou revitalizaci zanedbaného ostrova mezi Karlínem a Holešovicemi. Kromě opravy kavárny by se na něm měly opravit cesty nebo zřídit pikniková místa. Zatím byly na ostrově vysazeny stromy a jsou tam nové lavičky. Funguje na něm Vila Štvanice, která pořádá festivaly a divadelní produkce.

V plánu je také stavba nové lávky, která přes Štvanici spojí Holešovice s Karlínem. Město na její návrh uspořádalo architektonickou soutěž, jejíž výsledky vyhlásilo koncem loňského roku. Propojení doplní nynější přívoz, na holešovickém břehu Vltavy bude nástup na lávku umístěn na Bubenském nábřeží před branou do Pražské tržnice a v Karlíně na Rohanském nábřeží vyústí na cyklostezku vedoucí po protipovodňové bariéře.
0 comments
add comment

Related articles