Praha 10 začne v červnu stavět novou školku, vybrala firmu

Publisher
ČTK
13.05.2021 18:25
Czech Republic

Prague

Vršovice

Praha – Novou školku v Bajkalské ulici v Praze 10 postaví pro městskou část sdružení firem Geosan a Vistoria za 128,5 milionu korun. S odkazem na rozhodnutí radních městské části to ČTK sdělil mluvčí radnice Jan Hamrník. Nová budova vznikne na místě původní školky, která je ve špatném stavu a bude zbourána. Práce mají začít v červnu a odhad dokončení je za 20 měsíců.


Nová školka má mít podle dřívějších informací městské části šest tříd s kapacitou 24 dětí na třídu. Zařízení bude složeno ze tří pavilonů, jeden bude mít dvě učebny, druhý čtyři a třetí bude hospodářský. Původně se mělo se stavbou začít dříve, příprava se však kvůli pandemii koronaviru zpozdila.

Nejdříve se zbourá stávající školka, která je podle vedení radnice ve špatném stavu. "Samotná MŠ Bajkalská momentálně funguje jako dvoutřídka, v oddělených prostorech mateřské školy Vladivostocká," doplnil Hamrník.

Desátá městská část si předloni nechala zpracovat demografickou analýzu, podle které nemá dostatek míst ve školách a školkách. Radnice loni dokončila novou školku v ulici Nad Vodovodem, v plánu je kromě Bajkalské také oprava prázdné bývalé školy u Strašnické a další stavby či přístavby škol na Zahradním Městě, ve Vršovicích a v Malešicích. Podobné plány mají i další městské části zejména na okrajích metropole, ale i Praha 5 nebo Praha 3 v souvislosti s bytovou výstavbou.

Praha 10 je podle počtu obyvatel po Praze 4 druhou největší pražskou městskou částí, žije v ní zhruba 110.000 lidí. Zahrnuje celé Vršovice, většinu Strašnic a Malešic a části Záběhlic, Michle, Vinohrad, Hrdlořez, Hloubětína a Žižkova. Městská část nyní zřizuje 13 základních a 20 mateřských škol.
0 comments
add comment