Most chce letos zlepšit zázemí pro návštěvníky jezera a parku

Publisher
ČTK
21.01.2021 17:10

Most - Město Most chce zlepšit zázemí pro návštěvníky loni otevřeného stejnojmenného jezera a zábavního areálu v parku Šibeník v centru, který se stal oblíbeným cílem výletníků. Na obou místech vznikne prostor pro občerstvení a sociální zařízení. Vizualizaci obou projektů si mohou zájemci prohlédnout na webu města.


Jezero Most se otevřelo po odkladech loni na podzim a takřka ihned se stalo vyhledávaným místem pro relaxaci. Velký zájem o něj neutuchá. U jezera vznikla autobusová zastávka, na kterou bude zajíždět linka, která končí nyní u kostela.

Připravované zázemí lidem nabídne posezení a občerstvení. Podle zveřejněného záměru se počítá se dvěma stánky s občerstvením, sociálním zařízením a zázemím pro správce a provozovatele pláží. Z teras bude výhled na vodní hladinu.

Palivový kombinát Ústí (PKÚ), který je správcem jezera, plánuje dotažení přípojek kanalizace, vody a elektřiny od kruhových objezdů na jižních svazích do prostoru nynější vrátnice. "Přípojky jsou nezbytné pro plnohodnotné zabezpečení správy vytvořením technického zázemí pro pracovníky ostrahy, údržby a složky Integrovaného záchranného systému. Zároveň tímto vzniknou další možnosti rozvoje území, například vytvoření zázemí pro vodní sporty, kempu a podobně," řekla ČTK mluvčí PKÚ Hana Volfová.

Zatímco v případě jezera Milada nedaleko Ústí nad Labem vzniká architektonická studie k podobě jeho okolí, pro jezero Most vznikne pouze územní studie pro oblast jižních svahů. "Na jejím základě dojde k vymezení jednotlivých ploch vhodných pro různé využití," uvedla Volfová.

V zábavním areálu s lanovým centrem v parku Šibeník chce město postavit objekt, v němž bude občerstvení a sociální zařízení. Na stavbu se napojí kryté sezení. "Tvar nové budovy respektuje vzrostlé stromy v okolí a navazuje na ně tak, aby při její výstavbě nebylo nutné kácení. V objektu bude umístěna kasa pro prodej vstupenek a občerstvení bufetového typu," uvedlo město na svém webu.
0 comments
add comment

Related articles