kruh jaro 2019: Guy Mouton + Robbrecht en Daem

Source
Kruh, z.s.
Publisher
Tisková zpráva
16.05.2019 12:00
Lectures

Czech Republic

Prague

Guy Mouton

16/05/2019 (19:30)
Guy Mouton + Robbrecht en Daem: Antologie architektury
Sál Přítomnost, Dům Radost, nám. W. Churchilla 2 (vchod z ulice Siwiecova)
V angličtině, vstup 100/120 Kč

Johannes Robbrecht : Antologie architektury

Během více než 40 let svého fungování se architektonická kancelář Robbrecht en Daem architecten sídlící v Gentu zabývala celou škálou různých témat, programů a projektů. Od loutkového divadla nebo výstavního pavilonu založeného na jejich číselném systému "Louie" přes model 1:1 podle kreseb Ludwiga Miese van der Rohe až po sídlo vysílací společnosti v jejich domovině. Přednáška bude protkána jejich "dialogy" s mistry architektury, spolupracemi s předními umělci a představí rozmanitý průřez jejich tvorbou, klíčové projekty i myšlenky.

Guy Mouton : Konstrukční vyjádření – architektonické konstrukce
Mouton se zabývá navrhováním konstrukcí a zpracováváním stavebních projektů s důrazem na projekty architektonické. Filozofie této projekční kanceláře je taková, že konstrukci je třeba chápat jako součást architektury a stejně jako architektura musí mít svůj návrh. Kromě toho je konstrukce často neoddělitelnou součástí architektury a hraje hlavní roli ve vnímání celého návrhu. Naším cílem je vyvíjet pro každý projekt zvlášť silný konstrukční koncept a zároveň se podílet na výsledné podobě návrhu.  
Guy Mouton, zakladatel projekční kanceláře Mouton, se v Praze na vybraných projektech zaměří na vztah konstrukčního konceptu v architektonickém díle a toho, jak může dobře zvolený konstrukční koncept posílit výslednou architekturu.

Více informací >
1 comment
add comment
Subject
Author
Date
Změna programu
kruh, z.s.
16.05.19 01:22
show all comments

Related articles