Kroměřížská radnice zahájila stavbu parkovacího domu

Publisher
ČTK
25.11.2020 21:25
Czech Republic

Kroměříž


Kroměříž - Kroměřížská radnice zahájila stavbu parkovacího domu v Havlíčkově ulici. Postará se o ni společnost GEMO z Olomouce, náklady činí asi 86 milionů korun, sdělil dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Vondrášek.


"Stavba parkovacího domu patří mezi největší investiční akce, které máme v tomto volebním období v plánu," uvedl starosta Jaroslav Němec (Nezávislí). Parkovací dům bude mít 137 stání, z toho šest míst bude vyhrazeno pro handicapované. "Hlavní stavební objekty jsou čtyři - hromadná garáž, zázemí, informační centrum a veřejné prostranství na nároží, které bude sjednocovat objekty hromadné garáže a bytového domu," uvedla vedoucí radničního odboru investic Soňa Mertová. Do garáže se bude vjíždět z Velehradské ulice.

Garáž bude mít dvě podlaží, částečně bude zapuštěná pod terén. Zázemí bude jednopodlažní, stejně tak informační centrum, které bude u vstupu do hromadné garáže. "Součástí informačního centra bude kavárna a místo pro parkování jízdních kol, kterých se do něj vejde 35," uvedla Mertová. Stavba parkovacího domu by měla být dokončena nejpozději v létě roku 2022. Radnice má na jeho stavbu slíbenou dotaci téměř 51 milionů korun z evropských fondů.

Parkovací dům by měl podle zástupců radnice zlepšit situaci v dopravě poblíž historického centra Kroměříže. Pozemky na parkovací dům získala radnice při koupi budovy někdejší okresní vojenské správy. Objekt chce vedení Kroměříže v budoucnu přestavět na startovací byty pro mladé lidi a na byty pro seniory, mělo by jich být několik desítek.
0 comments
add comment