Kroměřížská radnice připravuje rekonstrukci smuteční síně

Publisher
ČTK
18.01.2021 20:10
Czech Republic

Kroměříž


Kroměříž - Kroměřížská radnice připravuje rekonstrukci smuteční síně na městském hřbitově ve Velehradské ulici. Radní již schválili výběr zpracovatele architektonické studie. V ideálním případě by se mohlo začít s opravami ještě v tomto volebním období, řekl dnes ČTK mluvčí radnice Jan Vondrášek.


Studii zpracuje architekt Martin Cviček z Brna, který podle místostarostky Daniely Hebnarové (ODS) předložil v rámci vyhlášené otevřené veřejné zakázky nejlepší nabídku. "Ve studii se zaměří na samotný objekt smuteční síně i na okolní lokality, jako jsou parkovací stání, komunikace a sadové úpravy," uvedla Hebnarová.

Za zpracování studie město zaplatí 155.000 bez DPH, hotová by měla být do konce letošního dubna. Podle Hebnarové byla rekonstrukce smuteční síně jednou z možností, jak zlepšit stav, prostředí a důstojnost budovy, kde se lidé loučí se svými zesnulými. Město zvažovalo i její zbourání a vybudování nové smuteční síně. Při průzkumech se však podle Vondráška zjistilo, že budova je ve velmi dobrém stavu, proto město přistoupí k její rekonstrukci. V plánu je také vybavení síně moderní audio a videotechnikou.

Městský hřbitov vznikl na současném místě na začátku 20. století. Po druhé světové válce se spojil se hřbitovem židovským a právě židovská pohřební síň byla v roce 1960 přebudována na smuteční síň, kde se od té doby odehrávají všechny obřady.
0 comments
add comment

Related articles