Kladno nechá zpracovat studii stavby nové sportovní haly a bazénu

Publisher
ČTK
14.05.2021 20:45
Czech Republic

Kladno

Kladno – Kladno nechá zpracovat studii stavby nové sportovní haly a krytého bazénu. Přibližně za tři roky by mohlo začít vznikat v areálu hřiště, které město nedávno koupilo. Nové sportoviště naváže na stávající městský sportovní areál. Hala by měla splňovat soutěžní parametry, bazén bude mít délku 25 metrů, řekl ČTK kladenský primátor Milan Volf.


Na vybudování haly a bazénu chce město požádat o dotaci Národní sportovní agentury, která městům a obcím také poskytuje základní projektové mustry podporovaných sportovišť, jeden z nich chce využít i Kladno, ušetří tak práce na projektování.

Podle primátora může být například pro menší města a obce značně nákladná podmínka, podle níž mohou o dotaci žádat s hotovým projektem až do fáze stavebního povolení. "Ale kdyby to bylo jen k územnímu rozhodnutí, tak ušetříte strašně moc peněz," popsal Volf s tím, že za stávajících podmínek musí obce investovat do projektování značné částky do přípravy, aniž by měly jistotu, zda dotaci získají.

Fotbalové hřiště, na kterém mají vzniknout nová sportoviště, koupilo Kladno letos na jaře od Benediktinského arciopatství sv. Vojtěcha a sv. Markéty v Praze - Břevnově za více než 13 milionů korun. Fotbalisté, kteří hřiště využívali, mají nyní k dispozici jiné hřiště v kladenské části Rozdělov.
0 comments
add comment