Karlovy Vary dají téměř pět milionů na opravy Alžbětiných lázní

Publisher
ČTK
12.12.2019 08:30
Czech Republic

Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovy Vary vyčlení 4,9 milionu korun na nejnutnější opravy Alžbětiných lázní. Jde o první část peněz na investice do památkově chráněného objektu, který je ale ve špatném technickém stavu. Dalších 20 milionů korun by pro městské Alžbětiny lázně mělo být podle návrhu rozpočtu v příštím roce, řekla dnes novinářům primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).


"Tyto finanční prostředky jsou určeny zejména na obnovu starého vybavení a na obnovu a rekonstrukci budovy. V první řadě by to měla být okna a následně také střecha. Jsou to finanční prostředky, které budou čerpány v roce 2020," uvedla primátorka.

Peníze město neposkytlo přímo Alžbětiným lázním, ale bude je mít k dispozici odbor města. Předložené návrhy na investice ze strany lázní pak bude vždy ještě rada schvalovat.

Alžbětiny lázně jsou i kvůli stavu budovy v posledních letech ve výrazné ztrátě a město musí každoročně dávat několik milionů korun na její krytí.

Bývalé vedení města připravilo koncesní smlouvu se soukromým investorem, který měl budovu opravit a následně provozovat. Jenže podle současné koalice byly podmínky pro město nevýhodné, a tak koncesní řízení město zrušilo. Nyní hledá možnosti, jak poslední městské lázně opravit a dál provozovat.
0 comments
add comment

Related articles