Budování zázemí šumperské hokejové haly se odkládá, zrušen byl dotační titul

Publisher
ČTK
16.09.2021 07:45
Czech Republic

Šumperk

Šumperk – Dlouho plánovaná stavba zázemí pro hokejisty v šumperském zimním stadionu se odkládá. Důvodem je zrušení dotačního titulu Národní sportovní agentury, o kterou Podniky města Šumperka (PMŠ) požádaly. Na akci obdržel přitom správce již dotaci z kraje a vyčleněny měl i vlastní zdroje, se stavbou chtěl začít co nejdříve. Důvodem stavebních úprav zhruba za 40 milionů korun je především nevyhovující stav šaten. Zrušení dotace dnes ČTK potvrdila mluvčí radnice Soňa Singerová.


Podle ředitele PMŠ Miroslava Pospíšila byla už vypsána soutěž, vybrán zhotovitel a čekalo se pouze na oficiální potvrzení o přidělení dotace. "Administrátor žádosti nás ubezpečoval, že vše probíhá dobře, že bylo dokončeno věcné i formální hodnocení naší žádosti a očekává, že do konce měsíce proběhne registrace akce a budeme vyrozuměni," uvedl na dotaz ČTK Miroslav Pospíšil.

Několik týdnů na to ale podle něj Národní sportovní agentura oznámila, že příslušný dotační titul zcela ruší a nahradí ho jiným, který má být pro žadatele spravedlivější. Projekty mají být hodnoceny nikoli podle pořadí, v jakém se o dotace přihlásily, ale podle kvality. "Problém je však v tom, že nová výzva se nevztahuje na obchodní společnosti, přestože jsou stoprocentně vlastněné městem, což je i případ Podniků města Šumperka. Podali jsme proto žádost do jiného programu," doplnil Pospíšil. Obavy má z toho, že na prostředky na nové zázemí pro hokejisty společnost nedosáhne.

Do stavby se městské podniky chtěly pustit kvůli tomu, že zázemí hokejistů už neodpovídá kapacitně ani z hygienického hlediska. Přístavba měla vyrůst na zelené ploše a navazovat měla na severní obvodovou stěnu objektu. Pod novou severní tribunou měly najít zázemí skladové prostory, sušárny a prádelny, vedle šaten se měla nacházet posilovna, umývárny a toalety, učebny či regenerační zóna, uvedla již dříve mluvčí města.

"Šatny jsou zde prakticky ve stejném stavu zhruba 30 let, nyní už jsou nevyhovující. Šumperští hokejisté hrají extraligu, patří k úspěšným týmům. Zázemí, ve kterém se pohybují, rozhodně neodpovídá jejich potřebám. Chybí tu vedle důstojných šaten také potřebná relaxační a odpočinková zóna. Kvalitní zázemí potřebují také týmy mládeže," dodal Pospíšil.
0 comments
add comment