Česká architektura 2007-2008

Autor: Svatopluk Sládeček
Nakladatelství: PROSTOR
Rok vydání: 2009
Formát: 35 staveb, 232 stran
Jazyk: czech
Běžná cena: 600 Kč
Naše cena: 600 Kč (bez 0 % DPH: 600,00 Kč)
  25.75 € (bez 0 % DPH: 25,75 €)
Skladem: 0 ks (standardní doba expedice do 5 dnů)
 

Cílem ročenky české architektury je pravidelně podávat zprávu o aktuální situaci a vývoji oboru nejen odborné, ale především laické veřejnosti a přinášet podněty k inspiraci a veřejné diskusi. Pro zájemce ze zahraničí pak ročenka slouží jako stručný přehled soudobé české architektonické scény.
Výběr staveb do reprezentativní dvoujazyčné publikace provádí vždy jedna osobnost z prací nabídnutých vyzvanými architekty.
Kniha se skládá ze tří kapitol. První z nich Stavby prezentuje 35 vybraných a typologicky rozmanitých objektů. Podobně jako v předchozích vydáních je značná část kapitoly věnována stavbám pro bydlení. V kapitole Názor hovoří I. Kovačevič, spoluzakladatel Centra pro středoevropskou architekturu. Třetí kapitola Faktografie přináší statistické přehledy (stavebnictví, bytová výstavba, nemovitosti). A dále ocenění vybraných osobností (M. Baše, J. Kadlec) za celoživotní dílo, výsledky vybraných celostátních soutěží a projektových soutěží spolupořádaných Českou komorou architektů. Faktografickou kapitolu uzavírá přehled událostí v architektuře a designu, seznam literatury vydané za uplynulé období a vybrané tituly doporučené M. Dullou.