Kancelářské prostory Bristol-Myers Squibb v Praze

Kancelářské prostory Bristol-Myers Squibb v Praze
Spolupráce:Milan Bulva, Anna Igriciová
Adresa: Olivová 4, Nové Město, Praha, Česká republika
Investor:Bristol-Myers Squibb
Realizace:2003
Obestavěný prostor:3920 m3


Dostali jsme ctěný úkol vybudovat nové pražské kanceláře pro Bristol-Myers Squibb, jednu z nejpřednějších světových farmaceutických firem.
Mimořádná inteligence, se kterou jsme se u klienta setkali, a jeho nečekaný zájem o netradiční pojetí kanceláří nás neustále provokovaly k tomu, abychom do návrhu vložili co nejvíc fantazie.
Chtěli jsme vytvořit prostory, které svým organickým tvarováním a barevnou transparencí uživatelům připomenou zážitky z přírody a pomohou jim překonávat všednost každodennosti.
Transparentnost by jim měla dodat pocit vzájemné podpory celého pracovního týmu, při ochránění klidu pro práci, kdy zaměstnanec není zavřený sám v malé kanceláři, a přestává si tak uvědomovat, kolik lidí okolo mu pomáhá.
Dostali jsme k dispozici jedno patro nové pronajímatelné budovy v centru Prahy. Půdorys domu, vestavěného do vnitřního členitého bloku, vytváří soustavy prostorů, ve kterých se těžko hledají čisté geometrické vazby. Prostory jsou připravené spíše pro halové kanceláře, které však klient nemohl akceptovat v plné míře. Proto jsme do půdorysu vložili skleněné příčky, jež dovnitř propouštění denní světlo a rozvlnili jsme je tak, abychom mohli vytvářet hladké komunikační prostory, rozšiřující se v potřebných místech v haly, do nichž jsme ještě vložili ostrovy zasedacích místností. Kolem nich obtéká moře „nekonečných“ prostorů pro „nekonečné“ setkávání. Sem jsme umístili nábytek umožňující připravit nejrůznější účelové sestavy. Pomocí otočných panelů potažených nerez plechem, schopných uzavřít prostor mezi ostrovy, vytváříme největší zasedací místnost (zvanou „OCEAN“). Na otočných panelech visí bílé našepsované obrazy, na které se může při jednáních promítat.
Podél osvětlených fasád je samozřejmě umístěna řada malých kanceláří, oddělených od sebe sádrokartonovými barevnými příčkami, které mohou nést archivační police, skryté za průsvitnými lexanovými „šoupačkami“. Směrem do společných komunikačních prostor mají kanceláře zmíněné průhledné či barevně průsvitné příčky, které je možné zatáhnout bílým nebo barevným závěsem zajišťujícím soukromí i slušnou akustiku.

Realizace grafického designu: Martin Richter
Materiál: Tištěná grafika na transparentní fólii, grafika plotrovaná do fólii
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od D3A spol. s r.o.