Interiér kanceláře Forbes Slovensko

Interiér kanceláře Forbes Slovensko
Spolupráce:Peter Chaban, Dominika Adamcová, Martin Holý, Ondrej Mičuda, Kristína Berecová
Adresa: Business Centrum Bratislava, Mlynské nivy 48/A, 8. poschodí, Bratislava, Slovensko
Investor:Forbes Slovakia
Realizace:2018
Užitná plocha:260 m2


Koncept
S nápadem přenést obsah časopisu do fyzického prostoru přišlo před dvěma roky československé architektonické studio Chybík+Krištof, jehož zakladatelé se umístili v populárním žebříčku magazínu Forbes 30 pod 30 v Čechách i na Slovensku. Společně se čtrnácti vybranými designéry a nejlepšími slovenskými dodavateli vybudovali reprezentativní prostor redakce Forbes Slovensko, rozdělený na tři hlavní části doplněné šesticí vložených boxů.

Prostor
Interiér kanceláře Forbes Slovensko je založen na utváření silné komunity s odlišením rozdílných potřeb jeho týmů. Základ tvoří velkorysá místnost 260 m² očištěná od nánosů minulých rekonstrukcí, opticky dělená na tři hlavní oblasti. Zatímco prostřední část návštěvníka v redakci intuitivně vítá výstavou obálek a nabídne mu posezení i okamžité propojení s obchodním oddělením, z druhé strany vložené „zdi“ se nachází redakční tým, jemuž zeď slouží pro vizualizaci rozpracovaného čísla a archiv výtisků. Jelikož redaktoři mezi sebou častěji komunikují a zároveň potřebují nerušený, kompaktní prostor, do něhož návštěvy vstupují jen výjimečně, sdílí jednu velkou pracovní plochu a vizuálně se od vstupu distancují. Obchodní oddělení zase spolupracuje v rámci menších týmů, což se v interiéru odráží v místech seskupených po dvojicích či trojicích. Kolem desetičlenného redakčního týmu pravidelně prochází vydavatelé s kanceláří na nejvzdálenějším konci Forbes Slovensko.
Prostor jednotného open spacu narušuje šest boxů určených pro časté schůzky, telefonování a porady, které díky odhlučnění sdílené prostory neruší. Zejména čtveřice telefonních budek pomáhá harmonizovat jinak hektické prostředí časopisu a reaguje na poslední proměny pracovního prostředí. Pracovní prostor kombinuje kvalitu open spacu a samostatných kanceláří. Open space napomáhá komunitnosti, vzájemné komunikaci a přehledu o celé firmě. Pocit a negativní aspekty „halovosti“ open spacu jsou eliminované členitostí prostoru.

Materiály
V rámci mezinárodní značky pracovali architekti Chybík+Krištof jak s typickým odstínem modré a dalšími prvky, které časopis charakterizují globálně, formovali také jeho lokální image. Té docílili spoluprací s předními slovenskými dodavateli a designéry. Dřevěnou konstrukci vložených boxů zhotovila stavební firma Zelena stavba, nábytek dodal tradiční výrobce Karpiš, Domark, Paspol nebo designéři Boris Klimek a Michal Staško, světla pochází od progresivní společnosti Arli, zejména lustr v hlavní zasedací místnosti je vytvořený ve spolupráci se světoznámým producentem karbonových technologií c2i a na míru jsou navržené textilní potahy od slovenské designérky Michaely Bednárové a její značky Puojd. Příjemnou atmosféru proměňujícího se pracovního prostředí pak doplňuje zeleň od Kvety.sk, tapety Guapa nebo doplňky od Mr. Wood. Slovenský design je v interiéru podpořen především výraznou barevností – pokud do koncepce produkty nezapadají, fungují zde jako neutrální stafáž.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od CHYBIK+KRISTOF ARCHITECTS & URBAN DESIGNERS