Při festivalu Open House Brno mohou lidé bez registrace navštívit 74 míst

Vložil
ČTK
14.05.2024 09:25
Brno


Brno - Festival architektury a urbanismu Open House Brno o víkendu umožní návštěvu ve více než stovce zajímavých staveb v Brně. Celkem 74 z nich mohou lidé navštívit bez předchozí registrace. Na dalších 48 místech nabízeli pořadatelé omezený počet míst s nutnou registrací, lidé jich 3500 rozebrali za několik minut od spuštění rezervací, uvedlo dnes vedení festivalu v tiskové zprávě.


"Každoročně se snažíme maximální počet budov zpřístupnit bez nutnosti rezervace, což se nám letos povedlo u tří pětin zapojených lokací, ne všude je to ale technicky možné. Jsem ráda, že se nám letos povedlo zpřístupnit zase o několik lokací více. V programu máme jak novinky, jako je třeba bezbariérově uzpůsobená Rohrerova vila, v níž sídlí Základní a mateřská škola logopedická, nebo sokolovny v Husovicích i Sokol Brno I, ale i stálice jako DADA Distrikt nebo budovy DOMEQ Apartments partnera festivalu CTP," uvedla kreativní ředitelka festivalu Open House Brno 2024 Lucie Pešl Šilerová ze Spolku Kultura & Management.

Prohlídky bez nutnosti předchozí registrace nabízí například hotely Avion v centru Brna, Cosmopolitan, tedy někdejší Boby nebo Passage. Lidé mohou projít také Arnoldovu vilu v Černých polích, jejíž rekonstrukce skončila loni v prosinci.

Ústředním tématem Open House Brno je inkluze, pořadatelé tak zvou na řadu míst, která jsou primárně orientovaná na menšiny ve společnosti - ať už se jedná o Kavárnu u Žambocha pro neslyšící, Centrum sociálních služeb Kociánka nebo romské středisko Drom v parku Hvězdička.

Festival otevřených domů se koná o víkendu 18. a 19. května, seznam budov, které se jej účastní je k dispozici na jeho stránkách. Doprovodný program zahrnuje výstavy, tvůrčí dílny i přednášky a diskuse.

Open House Brno spadá pod Open House Worldwide, což je síť více než 50 měst celého světa, pořádajících festivaly architektury pro veřejnost. Pořádané akce každoročně oslovují více než dva miliony lidí po celém světě. Brno je součástí sítě od roku 2018.
0 komentářů
přidat komentář

Související články