Dali jsme betonu duši!

Vložil
Tisková zpráva
01.04.2016 14:55
Přesně pod tímto heslem vytváří česká značka Gravelli řadu tenkostěnných produktů z pohledového betonu.
A to již od roku 2012, kdy začínala na jednoduchých kuchyňských deskách a umyvadlech na míru, o kterých jste se na Archiwebu již mohli dočíst dříve.


Základními rysy značky Gravelli jsou inovace a technologický vývoj betonových směsí, které se poté využívají při tradiční řemeslné výrobě. Vzhled finálních výrobků se vždy nese v minimalistickém stylu, který zbytečně neodvádí pozornost a dává vyniknout přirozeným jevům betonu.

Beton obecně je u architektů jedním z nejoblíbenějších materiálů. Proto se vynaložilo značné úsilí, aby bylo možné použít ho mimo klasických aplikací také pro účely interiérových prvků, nábytku a doplňků.

Dobře se kombinuje se dřevem, kovem i sklem. Lze ho tak vnímat jako jeden ze základních prvků na paletě materiálů, který umí doladit atmosféru celého prostoru.

Díky zkušenostem ze zakázkové výroby se výrobní možnosti posunuli o pořádný kus dopředu.

Jako příklad lze uvést nový stůl Lucca, který upoutá pozornost především svou deskou o rozměru 2600x1100 mm při síle betonu pouhých 15 mm. Podnož byla navržena tak, aby se nad ní betonová deska vznášela a nebyla na první pohled vidět podpůrná kovová konstrukce. Celý stůl je také možné v případě potřeby rozmontovat.




Kromě velkých jídelních stolů lze v portfoliu výrobků najít také konferenční stolky, závěsné osvětlení a nové typy umyvadel.
Za pozornost stojí i kolekce betonových šperků, ve kterých se nejlépe odráží pečlivý přístup k výrobě a smysl pro dotahování nejmenších detailů.

Pokud máte rádi beton a uvažujete o jeho použití, využijte příležitosti prohlédnout si výrobnu a showroom Gravelli na Praze 9, kde dostanete možnost podívat se nejen na hotové výrobky, ale především na celý proces výroby, kterým každý produkt Gravelli během pěti týdnů prochází. 
Jelikož jde o kreativní místo, je zde možnost vidět i věci, které se právě připravují a nebyly dosud nikde zveřejněny.

Pro více informací navštivte webovou stránku www.gravelli.com, nebo internetový obchod shop.gravelli.com
0 komentářů
přidat komentář

Související články