Prefalz - renovace původního bytového domu z roku 1911, Vídeň

Vložil
Pavlína Drbálková
05.12.2011 12:00
Poptávka po rekonstruovaných bytech je nejenom u nás, ale například i v sousedním Rakousku. Důkazem je renovace původního bytového domu z roku 1911 na ulici Robert-Blum-Gasse 1-3 ve vídeňském městském okrese Brigittenau.
Neziskové bytové družstvo BWS si jako investor stanovilo dva hlavní cíle rekonstruovaného objektu. Jedním bylo výrazné zvýšení kvality a komfortu bydlení ve stávajících bytech. Druhým byla výstavba zcela nových podkrovních bytů včetně zastřešení.

Od sklepa až po střechu
Celá rekonstrukce 130 bytových jednotek trvala tři roky. Kromě nových omítek, zateplení fasády a výměny oken současně zahrnovala výstavbu podzemních garáží, obnovu přilehlých veřejných prostor, montáž 15 osobních výtahů a rozšíření podkroví o 45 nových bytů včetně nového střešního pláště.



Jedním z požadavků bylo zrealizovat na celkové ploše 3000 m² zastřešení budovy v atraktivním moderním designu, s vysoce kvalitním a bezúdržbovým materiálem. Architekt Michael Bayr z tohoto důvodu doporučil hliníkovou střešní krytinu Prefalz: „Design stojaté drážky a klasická světle šedá barva tvoří harmonickou kombinaci, která na základě unikátních vlastností hliníku a jeho vzhledu odpovídá všem požadavků investora.“



PREFALZ – kvalita pro neomezenou kreativitu
Hliníkový svitkový plech Prefalz je oproti většině srovnatelných falcovacích materiálů dokonale hladký a velmi dobře ohýbatelný. To umožňuje přizpůsobit jej i velmi neobvyklým střešním konstrukcím. Inovativní metoda lakování Coil-Coating zaručuje, že povrchová barva zůstává trvale hladká, pružná a ani při falcování se nepoškodí. Kromě specifické ohýbatelnosti překvapuje hliník i svou nízkou hmotností (2,2 kg/m2), což krytinu Prefalz předurčuje pro použití zejména na rekonstrukce. Celý systém včetně doplňků (příponky, prostupy, sněhové háky, žlaby,…) se standardně dodává ve 13 barevných odstínech a ve dvou různých povrchových úpravách – hladká nebo stucco.



Hliníkové produkty PREFA GmbH si za posledních 60 let udělaly jméno v celé Evropě, díky svému rozvoji, produkci a prodeji střech a fasádních systémů z hliníku. PREFA je v současnosti úspěšně zastoupena na trhu v 16 evropských zemích, sídlo firmy je v Marktl/Lilienfeld (Dolní Rakousko). Skupina PREFA zaměstnává 330 pracovníků. PREFA je část skupiny podniků průmyslového celku Dr. Cornelius Grupp, který po celém světě zaměstnává více než 5000 zaměstnanců na více než 30 místech.

-> více
0 komentářů
přidat komentář

Související články