Architektonická přednáška - ateliér Létající inženýři

Zdroj
Antikvariát a klub Fiducia
Vložil
Tisková zpráva
14.06.2010 10:15
Létající inženýři

Antikvariát a klub Fiducia vás srdečně zve na prezentaci architektonického ateliéru Létající inženýři, který v Ostravě realizoval  například stavbu "Šupináč".

Akce se koná ve středu 16.6.2010 v 18:00

Čeká na vás i hudební překvapení.

Ateliér byl založen v roce 2004 ve složení Havlíček - Magnusek - Nový - Mihalčík - Mikulecká – Čech.  Jde o architektonický ateliér, zabývající se zpracováním projektů území a staveb, od koncepčních návrhů až po projektovou přípravu detailních řešení. Stavba Šupináč v Ostravě: Dobrá a krásná architektura nemusí hýřit drahými materiály, a přitom může být hodnotná. K ní bezesporu patří stavba, kterou její autoři létající inženýři Tomáš Havlíček, Pavel Magnusek a Martin Hloch přezdívají ŠUPINÁČ. Většina lidí by ji určitě přehlédla. Ne proto, že je nezajímavá, ale proto, že je ukryta na periférii centra Ostravy mezi oprýskanými domy v hloubi městského bloku. Jde o znovuzrození staré průmyslové budovy, tolik typické pro bývalé ocelové srdce republiky. Vznik zázemí firmy Hloch koupelny je dalším krokem  postupném obnovování zdevastovaného průmyslového areálu. Dříve zde byl sklad stavebnin.

Tuto akci podpořili: Statutární město Ostrava, Nadace české architektury, ČSOB, Nadace Via, Ministerstvo kultury, Ministerstvo pro místní rozvoj, manželé Feltlovi.
0 komentářů
přidat komentář