Kongresové centrum v Kostnici od Dietrich | Untertrifaller

Zdroj
Dietrich | Untertrifaller Architekten
Vložil
Petr Šmídek
07.02.2010 18:15
Much Untertrifaller
Helmut Dietrich
Dietrich | Untertrifaller Architekten

Přes sto let se v německé Kostnici zamýšlí nad postavením koncertního a kongresového domu (na různých místech). Až 28. ledna 2010 místní zastupitelstvo představilo na místě zvaném „Malé Benátky“ projekt kongresového centra s hotelem a parkovacím domem. Konečné slovo však budou mít občané, kteří 21. března 2010 rozhodnou v lidovém hlasování. Velikost projektu odpovídá Festivalovému domu v nedaleké Břežnici (Bregenz) s oběma etapami výstavby.
Konečnému rozhodnutí kostnické městské rady předcházela třífázová soutěž, na níž se podílelo pět architektonických týmů. V soutěži zvítězila kancelář Dietrich | Untertrifaller z Břežnice, která v posledním kole porazila Wilhelma Holzbauera z Vídně.
Vítězný projekt přesvědčil porotu svým celkovým pojetím, jasným urbanistickým konceptem, kompaktní stavební hmotou, energeticky optimalizovanou zástavbou, kvalitním vybavením, technickou rafinovaností a koncertním sálem s velkým oknem vyhlížejícím na jezero. Koncertní sál s 1200 pevně instalovanými sedadly lze během 1,5 hodiny přestavět na kongresový prostor. Posuvná podlaha sálu přitom umožní horizontální rozdělení prostoru.
Hotel bude ležet v těsné blízkosti koncertní a kongresové budovy a bude financován ze zdrojů soukromého investora. Parkovací dům nabídne místo pro 450 automobilů. Mezi koncertní a kongresovou budovou (pasivní dům) a hotelem (nízkoenergetický dům) se bude centrála starající se o energetickou spotřebu na teplo a chlazení.
Stavba bude zahájena v únoru 2011 a dokončení je naplánováno na květen 2013. Z celkových nákladů 60 milionů Euro se na stavbu koncertního a kongresového centra počítá s částkou 43 milionů Euro.
0 komentářů
přidat komentář

Související články