Bývalá továrna CaballeroFabriek byla oficiálně otevřena

Zdroj
GROUP A
Vložil
Tisková zpráva
09.06.2009 00:15
GROUP A


Budova CaballeroFabriek byla oficiálně otevřena 4. června, návazně na dokončení projektu v prosinci 2008. Bývalá továrna tabákových výrobků v industriálním areálu Binckhorst prošla konverzí a změnila se v živé prostředí, se studii a kancelářemi společností z oblasti kultury, IT a médií.
    Ideou, jež určuje celý koncept, je "křížové obohacování". Interiér se snaží stimulovat kreativní a inovativní aktivity mezi nájemníky, stejně jako mezi nájemníky a návštěvníky objektu. Původní tovární budova z roku 1953 byla ponechána netknuta; pozdější dostavby byly odstraněny. Industriální charakter zůstává intaktní, zatímco nové funkce se vymezují odlišným designem.
    Páteř budovy představuje nově vytvořená široká chodba, jež se v místě určeném k setkávání zdvojuje. Salonky k odpočinku a debatám, zavěšené konferenční "boxy" kavárna i velké auditorium (napojené na ústřední chodbu) jsou všechny umístěny právě na této centrální ose. Tyto prostory nejsou určeny pouze pro nájemníky domu, ale také pro příchozí zvenčí. Díky rušnému charakteru je CaballeroFabriek schopna přitáhnout širokou veřejnost, a dát tak impulz novému životu celé oblasti Binckhorst, již městské zastupitelstvo Haagu předurčilo pro další development.
0 komentářů
přidat komentář