kruh jaro 2016 : Isa Stürm a Nathalie Rossetti

Zdroj
o.s. Kruh
Vložil
Tisková zpráva
05.05.2016 12:45
Nathalie Rossetti
Isa Stürm
Rosseti + Wyss Architekten
Stürm & Wolf

Kruh Vás zve na jarní cyklus přednášek „Architektky II“, kdy vystoupí řada vynikajících českých i zahraničních architektek, které představí své projekty i aktuální tendence v současné architektuře.

Isa Stürm (CH) + Nathalie Rossetti (CH)

Čtvrtek 5. května 2016 / 19:30 hodin

Studio Hrdinů, Dukelských hrdinů 47, Praha

Isa Stürm: Všechny možné polibky architektury (Los Super Elegantes II)
Stürm & Wolf tvoří budovy a prostory pro úchvatná města na nádherné planetě! Jejich konstrukce z kamene, oceli, skla a dřeva jsou svůdné v celku i detailu a elegantně, inovativně a hravě se střetávají s každodenní realitou.
Stürm & Wolf kladou důraz na sochařskou a lyrickou povahu stavitelství a přinášejí tak na stavbu mnohovrstevnatost různých světů. Jejich architektura miluje umění. V jejich projektech, stimulujících myšlenky a nápady pro budoucnost, jsou lidské smysly středem pozornosti. Isa Stürm ve své přednášce představí nedávno dokončené projekty a dále některá vybraná klíčová díla minulosti.
Isa Stürm se narodila v Paříži, žije v Curychu a také tu vystudovala architekturu na švýcarské státní polytechnice. Pracovala zde pro Adolfa Maxe Vogta, vedoucího katedry Teorie a dějin architektury. Předtím než v roce 1988 začala tvořit s Ursem Wolfem, spolupracovala se Santiagem Calatravou, Jaquesem Herzogem a Pierrem de Meuronem.

Nathalie Rossetti – Rosseti + Wyss
Studio Rossetti+Wyss hledá při práci na zakázkách určitý a jedinečný postup, který respektuje základní potřeby prostředí, současné technické možnosti a formální i neformální požadavky projektu. Vědomé omezení užitých prvků a nahodilý vztah materiálu podporuje samozřejmý a nenucený vzhled budov.
Práce Studia Rossetti+Wyss je chrakterizována uvolněností a bezprostřeností, užívané za účelem dosažení významných smyslových informací o místě stavby.
Na přednášce bude Nathalie Rossetti mluvit o práci Studia a souvisejících aspektech.
Nathalie Rossetti se narodila roku 1970 v Neapoli. Studovala polytechniku v Curychu a v roce 1995 získala titul u profesorky Flory Ruchat. Spolupracovala s ateliérem Reného Stoose v Bruggách, ateliérem prof. H. E. Kramela na curyšské polytechnice, ateliérem Bétrix & Consolascio Architects v Erlenbachu a s ateliérem Sandry Giraudi na univerzitě USI v Mendrisiu. Byla spoluvedoucí projektu sportoviště ve švýcarském Zugu. V roce 2000 spoluzaložila Rossetti + Wyss Architects.
Působila v porotách různých národních a mezinárodních architektonických soutěží a v radě švýcarské společnosti inženýrů a architektů SIA. Od roku 2010 je členkou konfederace švýcarských architektů (BSA).

Pořádá: Kruh z. s.
Ve spolupráci: Národní galerie
Pod záštitou: České komory architektů
Projekt podpořily: Ministerstvo kultury ČR, Státní fond kultury ČR, Magistrát hl. m. Prahy, Nadace české architektury Francouzský institut v Praze, Polský institut v Praze, Slovenský institut v Praze, the Swiss Arts Council Pro Helvetia
Laufen CZ s. r. o., SIPRAL a. s., MDA Praha s.r.o., MY DVA group a. s., FORBO FLOORING
Mediální partneři: Radio 1, Radio Wave, ERA21, archiweb.cz, Earch časopis, Stavba, Material Times

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články