V Líbeznicích u Prahy začala stavba multifunkční tělocvičny

Vložil
ČTK
24.11.2015 22:20
Praha

Atelier M1 architekti s.r.o.


Líbeznice (u Prahy) - V Líbeznicích u Prahy začala stavba multifunkční tělocvičny. Sloužit bude pro výuku tělocviku, sportovním kroužkům i pro kulturní akce. Stavba bude stát zhruba 35 milionů korun bez vybavení, obec na ni získala dotace od ministerstva financí. Deset milionů korun ale musí dát z rozpočtu. Před několika dny začaly stavební práce, hotovo by mělo být příští rok na podzim. ČTK to dnes řekl starosta Líbeznic Martin Kupka.

Tělocvična vzniká na místě současných fotbalových šatem a bude sloužit také jako zázemí pro fotbalisty. Skauti zde budou mít novou klubovnu. "V multifunkčním sále se budou také pořádat například plesy, sportovní turnaje, projekce či koncerty," uvedl starosta.

Prostor tělocvičny budou využívat děti z nedávno rozšířené základní školy. Její kapacita stoupla o několik set žáků, je proto třeba rozšířit kapacitu i pro hodiny tělocviku. Právě to bylo hlavním impulzem pro vznik nové budovy. Dosavadní tělocvičnu také využívají sportovní kroužky i sportovní kluby, a to až do pozdních večerních hodin. I ty se pak mohou přesunout do nových prostor.

Provoz budovy by měl být energeticky úsporný, v projektu byly omezeny různé technikálie a místo speciálních systémů, jako například klimatizace, je budova projektována tak, aby uvnitř ní fungovala přirozená ventilace. Zapadat by měla i do okolní výstavby. "Nechceme, aby nová budova svým objemem konkurovala kostelu. I proto jsme ji zapustili na úroveň fotbalového hřiště. Druhé podlaží bude pro změnu přístupné bezbariérově z ulice Na Chrupavce," uvedl architekt Jan Hájek. Fasáda tělocvičny bude dřevěná a využití dřeva je plánováno i v dalších stavebních prvcích.

0 komentářů
přidat komentář

Související články