Ve Zlíně začne stavba Vzdělávacího komplexu od Jiřičné

Vložil
ČTK
04.11.2015 19:45
Zlín

Eva Jiřičná
AI - DESIGN, s.r.o.

Zlín - Uzavření vjezdu k několika školám ve Štefánikově ulici v centru Zlína si vyžádá připravované zahájení výstavby Vzdělávacího komplexu Univerzity Tomáše Bati (UTB). Radnice očekává dopravní komplikace na frekventované silnici, ve které se ráno běžně tvoří kolony. Upravila proto zejména kvůli rodičům vozícím své děti do školy možnosti parkování v okolí škol. ČTK to dnes sdělil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák. Na provoz budou dohlížet policisté.

Od pondělí nebude možné autem vjet k 1. a 9. základní škole, Střední škole gastronomie a obchodu a Fakultě multimediálních komunikací UTB, které sídlí ve Štefánikově ulici. Odbočka z hlavní frekventované silnice by však při nerespektování zákazu mohla být zablokována auty. "Vyjdeme jim (rodičům pozn. red.) však vstříc v tom, že budou moci zastavit zdarma až do osmé hodiny ranní na městském parkovišti na ulici Hradská, ze kterého se také dají děti do škol přivést," uvedla primátorova náměstkyně Kateřina Francová (STAN). Dosud bylo stání v Hradské ulici zdarma jen do sedmi hodin.

Radnice také žádá rodiče, aby nezastavovali v zálivech zastávek MHD v ulici Štefánikova. "Ty jsou pro vysazování školáků zcela nevhodné a děti by byly vystavovány nebezpečí. Na dodržování zákazu zastavení v zálivech MHD bude od pondělí dohlížet Policie ČR," podotkl Dvořák. Děti mohou pro cestu do školy také využít hromadou dopravu. "Na zastávce Školní na ulici Štefánikova zastaví každý pracovní den od sedmi do osmi hodin hned 49 spojů," podotkl mluvčí.

Vzdělávací komplex UTB bude určen k výuce zejména humanitních oborů. Výběrové řízení na dodavatele stavby se protáhlo, univerzita plánovala zahájit stavbu mnohem dříve. Autorkou projektu je architektka Eva Jiřičná, která navrhla také Kongresové a univerzitní centrum stojící v sousedství. Slavnostní zahájení stavby za účasti Jiřičné univerzita plánuje na začátek prosince. Vzdělávací komplex je složen ze dvou rovnoběžných objektů, které spojí středová přízemní část.

3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
soutěže
marsa
05.11.15 09:47
Ano, ale
ferdos
05.11.15 10:12
ne:)
marsa
09.11.15 05:43
zobrazit všechny komentáře

Související články