Umělci ve Zlíně otevřou v dubnu své ateliéry veřejnosti

Vložil
ČTK
28.03.2015 13:55
Zlín

ellement architects s.r.o.

Zlín - Výtvarníci, architekti a umělečtí řemeslníci ve Zlíně otevřou v půlce dubna své ateliéry, dílny a výstavní prostory veřejnosti v rámci akce Dny otevřených ateliérů. Lidi přivítá například sochař Radim Hanke, který vytvořil sousoší Tomáše a Jana Antonína Baťových či sochu Emila Zátopka ve Zlíně. Otevřeno bude také architektonické a designérské studio Ellement, které pracovalo na revitalizaci Gahurova prospektu, nebo zlínský malíř a básník Jaroslav Kovanda.
    ČTK to sdělila Michaela Mitáčková, mluvčí Baťova institutu, ve kterém sídlí krajská galerie výtvarného umění, jež akci organizuje.
    "Během víkendu budou mít návštěvníci jedinečnou možnost navštívit na desítku ateliérů a seznámit se s autory, kteří působí v nejrůznějších výtvarných odvětvích. Nabídka je pestrá, od klasického malířského, sochařského, keramického ateliéru až k moderním fotografickým, designérským a multimediálním ateliérům," uvedla organizátorka akce a pracovnice galerie Klára Kollárová.
    Do akce se zapojí také školy, představí se například ateliér grafického designu zlínské univerzity, ateliér malby, grafiky a sochy zlínské soukromé vyšší odborné školy, tamní studenti hudebně dramatického oboru také odehrají ukázku Erbenovy Kytice. V sokolovně ve Zlíně-Malenovicích se uskuteční audiovizualní performance, následovat bude afterparty.
    V programu ale organizátoři nezapomněli ani na děti. Ty mohou přijít s rodiči tvořit do ateliérů krajské galerie a také do kreativní dílny a malé domácí kavárny Moje dílna, podotkla Kollárová.
    Dny otevřených ateliérů se ve Zlíně uskuteční 11. a 12. dubna. Krajská galerie se letos k organizaci celorepublikové akce připojila poprvé.
0 komentářů
přidat komentář