Developer chce v Modřanech u Vltavy postavit 700 bytů

Praha - Developerská společnost Karlín Group chce v Modřanech u Vltavy postavit novou čtvrť s 698 byty v sedmi domech. Stavbu projektu Riverpark Modřany plánuje zahájit příští rok v březnu, uvádí firma v dokumentaci pro posuzování vlivů na životní prostředí (EIA).
Projekt tvoří sedm bytových domů, jejichž základna má tři podlaží. Na nich vyrostou věže s devíti až 12 patry. Součástí projektu má být 1033 parkovacích míst, z toho 971 v podzemí. Developer slibuje také školku pro 120 dětí, obchod s potravinami, fitness studia a malé kancelářské provozovny například pro lékaře, zubaře, kadeřníka či lékárnu. Prostor mezi domy bude koncipován jako veřejné dlážděné náměstí s občasnou zelení a městským mobiliářem.
Riverpark Modřany má vyrůst u ulice Mezi Vodami mezi tramvajovou a železniční tratí, která budoucí bytové domy odděluje od Vltavy a golfového hřiště v Hodkovičkách. Nyní je místo vedeno jako takzvaný brownfield se skládkou a dosluhujícími výrobně-skladovými areály. Investor podle dokumentace počítá s dekontaminací území a výsadbou zeleně. Autorem projektu je slovinský ateliér Bevk Perović Arhitekti.
První etapu projektu rozděleného na tři fáze chce Karlín Group začít stavět v březnu 2016. Stavební práce by měly trvat 20 měsíců. Celý projekt Riverpark Modřany by měl být hotový na podzim 2020.
Zájem o nové byty v Praze v poslední době roste, jen loni developeři podle společné statistiky společností Ekospol, Skanska Reality a Trigema prodali rekordních 5950 nových bytů. To je meziročně o 18,6 procenta více. Loňský rok překonal i předkrizový rok 2007. Dalších 6750 bytů mají developeři připravených k prodeji.

Více informací >
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
JEN NE KRABICE
ja
16.01.15 07:08
zobrazit všechny komentáře