Artefakt - pozvánka na slavnostní dokončení rozhledny

Zdroj
Huť architektury Martin Rajniš
Vložil
Tisková zpráva
20.06.2014 20:40
Martin Rajniš
Huť architektury Martin Rajniš

O tomto víkendu se na břehu Kyjského rybníka v Praze veřejnosti představí dvanáctimetrová dřevěná konstrukce, která vyrostla během uplynulých dvou týdnů v rámci workshopu studentů TUL, VUT a ČVUT vedených Martinem Rajnišem a jeho Huti architektury.
Artefakt postavený z náletových dřevin, který přibližuje podobu a konstrukční detaily rozhledny. Slavnostní dokončení artefaktu, jak dřevěnou konstrukci nazývají sami tvůrci, proběhne tento víkend a doprovodí jej program pro veřejnost.
V sobotu 21. června bude na břehu Kyjského rybníka (při ulici Broumarská) probíhat pod heslem „STAVBA POVOLENA“ – na celý den jsou přichystány volné tvůrčí dílny pro veřejnost za přítomnosti a asistence architektů a studentů tohoto oboru ze tří fakult, kteří artefakt stavěli.
Ještě pestřejší bude program v neděli 22. června. V 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00 proběhnou zhruba půlhodinové workshopy pro veřejnost zaměřené na konstrukčně-stavební vlastnosti dřeva a jejich využití například právě při stavbě věží / rozhleden. Souběžně s tím poběží kreativní odpoledne pro děti – Namaluj rozhlednu pro Prahu, a to za asistence lektorek z místního komunitního centra Plechárna.
Na vyhlášení výsledků dvoudenní soutěže pak v 18:00 naváže „kolaudace“ objektu za přítomnosti starosty Prahy 14 Radka Vondry a architekta Martina Rajniše a jeho týmu. Jeho přednášku završí koncert kapel, grilování, prohlídka artefaktu a diskuse s přítomnými zájemci.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články