Na piazettě Národního divadla funguje mobilní sauna

Zdroj
Jiří Borovička
Vložil
ČTK
19.12.2011 19:45
Praha

H3T Architekti

Praha - Několik lidí v plavkách se dnes vpodvečer objevilo na piazettě Národního divadla. Nová scéna tu zahájila provoz mobilní sauny, která bude veřejnosti přístupna v několika termínech do 4. ledna. Zájemci dostanou vstupenky po 50 korunách v pokladnách Národního divadla.

    Podle produkční Marcely Strakové je o saunování uprostřed města velký zájem a kapacita nestačí. Sauna, v níž se topí kamny na dřevo, pojme totiž jen šest osob v cyklu jedné hodiny. Ti, kteří si koupili lístky, už vědí, že musí mít s sebou vlastní ručník, župan, prostěradlo, žabky a plavky.
    "K převlečení a na úschovu osobních věcí mají k dispozici šatny v suterénu Nové scény Národního divadla. Další informace jsou k dispozici na našem webu www.novascena.cz," dodala Straková.
    Saunu na piazettu dodal ateliér H3T architekti, jehož členové navrhli a postavili několik podobných zařízení na různých místech republiky. Například plovoucí saunu na rybníku u Poděbrad a saunu zavěšenou pod starým mostem na Labi u obce Obříství. Mezi jejich projekty patří také pojízdná sauna, která procestovala republiku, či sauna určená cyklistům.
    Sauna na piazettě české první scény je kostka o velikosti dvakrát dva metry a hmotnosti zhruba 200 kilogramů. Přes den bude zamčená, ovšem zvědavci do ní mohou nahlédnout okénkem. Topí se dřevem - v komíně jsou filtry kvůli jiskrám. Saunující lidé se mohou ochladit pod zahradní sprchou, k dispozici mají i malou káď.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Mobilní sauna?
vitusak
21.12.11 01:21
zobrazit všechny komentáře

Související články