Obec Architektů vyhlašuje XXIV. ročník Grand Prix Architektů

Zdroj
Obec Architektů
Vložil
Tisková zpráva
21.04.2017 15:15
Manuelle Gautrand
Axel Schultes
Peter Cook

Obec Architektů jako zapsaný spolek pokračuje v tradici, která vznikla za předsednictví Aleny Šrámkové v roce 1993, a vyhlašuje 18.4.2017 již XXIV. ročník Grand Prix Architektů - Národní Cena za Architekturu.

Největší novinkou tohoto ročníku bude výstava všech přihlášených prací ve veřejném prostoru v centrální části Prahy 1, kde desetitisíce lidí budou mít možnost nejen se seznámit se současnou architektonickou tvorbou realizovanou na území České republiky od 1.1. 2016 do 31.3.2017, ale budou mít díky aplikaci interaktivních prvků za použití mobilních telefonů příležitost sami se vyjádřit k jednotlivým dílům.

Výběr Grand Prix Architektů provede i tentokrát mezinárodní pětičlenná porota, ve které smí být pouze jeden český zástupce a tradičně je také vždy osloven zástupce partnerského Spolku Architektů Slovenska.

Pozvání zasednout v porotě je unikátní tím, že tak můžete učinit pouze jednou za život a po ukončení porotování automaticky získáváte čestné členství v Obci Architektů.

Účast v porotě potvrdily tyto osobnosti:
  • Manuelle Gautrand - Francie
  • Sir Peter Cook - Velká Británie
  • Pavel Suchánek - Slovensko
  • Jakub Potůček - Česká republika
  • Axel Schultes - Německo (v jednání)
Základní statut soutěžní přehlídky zůstává nezměněn. Architekti se mohou přihlásit formou on-line na webových stránkách Obce Architektů až do 4. července 2017.
Přihlášení on-line do přehlídky není spojeno s žádnými náklady ze strany přihlašujících se architektů.
Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne na mezinárodní den architektury v pondělí 2. října 2017.
0 komentářů
přidat komentář

Související články