FUTURA NEO se představí v rámci Dnů otevřených pasivních domů

Desítky pasivních domů si bude možné prohlédnout v rámci DNŮ OTEVŘENÝCH PASIVNÍCH DOMŮ ve dnech 7. – 9. listopadu 2014.  Návštěvníci této celorepublikové akce budou mít jedinečnou šanci zeptat se majitelů na jejich zkušenosti a načerpat cenné informace.
Jedním z domů, které bude možné v těchto dnech navštívit je typová dřevostavba z portfolia Prodesi|Domesi FUTURA NEO v Říčanech u Prahy.

Futura Neo je postavena technologií masivních dřevěných panelů z křížem lepeného dřeva (CLT) a její parametry odpovídají pasivnímu standardu.
Neonka, jak ji architekti důvěrně přezdívají, bude zpřístupněna dříve, než se tam nastěhují její noví majitelé. Domem provedou návštěvníky přímo jeho autoři, architekti Pavel Horák a Václav Zahradníček, kteří zájemcům představí tento dům jak po architektonické, tak technologické stránce.


Dnů otevřených pasivního domů jsme se dosud nikdy neúčastnili. Proto jsme se rozhodli, že je na čase to změnit a přihlásili jsme jeden z našich tří typových domů Futura NEO, který odpovídá pasivnímu standardu. Svou premiéru měl tento dům na veletrhu Dřevostavby, kde sklidil zasloužený zájem. Věřím proto, že zaujme i nyní,“ říká architekt Pavel Horák ze studia Prodesi.

Futura NEO je navržena pro 3-4 osoby s dispozicí 5+kk a užitnou plochou 98m2 a díky použitým technologiím splňuje kritéria pasivního domu.  Tento dům je projektován jak pro použití stavební technologie two by four (klasická sloupková konstrukce), tak pro použití masivních dřevěných panelů z křížem lepeného dřeva (CLT). Noví majitelé si mohou zvolit nejen stavební technologii, ale i konečnou podobu fasády (stěrkovou, dřevěný obklad, kombinace…)

Více informací naleznete na www.domesi.cz nebo na www.pasivnidomy.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články