V Hollywoodu bude stát nové muzeum filmu od Piana

Vložil
ČTK
02.06.2012 12:35
USA

Los Angeles

Renzo Piano

Los Angeles - V Hollywoodu by se mělo za čtyři roky otevřít zcela nové muzeum filmu, jehož podobu navrhne známý italský architekt Renzo Piano. Projekt muzea připravuje americká Akademie filmových umění a věd, která stojí třeba za každoročním udílením filmových Oscarů, a v přípravném výboru sedí například herci Tom Hanks a Leonardo DiCaprio.
     Filmové muzeum nevznikne na zelené louce, jeho základem bude přestavba památkově chráněné budovy ze 40. let v centru Hollywoodu, kterou připravuje Piano společně s americkým kolegou Zoltanem Palim. "Muzeum Akademie protáhne návštěvníky zadními dvířky do světa filmu, do světa za oponou, kde se tvoří filmová magie," popsal záměr 74letý italský tvůrce, který se v poslední době zviditelnil třeba jako autor londýnského mrakodrapu nazývaného Shard (Střep).
     O tom, jak bude expozice muzea vypadat, se toho zatím mnoho neví. Médii ale letos proběhla zpráva o tom, že jedním z jejích zlatých hřebů by mohly být červené střevíčky, které nosila Dorotka v podání Judy Garlandové ve slavném filmovém zpracování Čaroděje ze země Oz.
0 komentářů
přidat komentář