Pozvánka na doprovodné přednášky k výstavě SANAA

Zdroj
Galerie výtvarného umění v Ostravě
Vložil
Tisková zpráva
25.02.2010 16:45
Přednášky

Osamu Okamura
Kazuyo Sejima + Ryue Nishizawa SANAA

Osamu Okamura: SANAA (Sejima and Nishizawa and Associates) / architektura bez tíže
4. 3. 2010 v 17 hodin, Dům umění

Osamu Okamura připravil pro Kabinet architektury v ostravském Domě umění přednášku o japonských realizacích architektonického ateliéru SANAA (Sejima and Nishizawa and Associates). Diskuze se zaměří - na rozdíl od výstavy - především na japonské realizace Kazujo Sedžimy a Rjúe Nišizawy. Blok sociálního bydlení v Kitagatě, Muzeum současného umění 21. století v Kanazawě, přístavní terminál na Naošimě, Multimediální studio v Gifu, stacionář pro seniory v Kanagawě, Dior Omotesando v Tokiu a mnohé další - detailně profocené přímo na místě.

Ing. arch. MgA. Osamu Okamura (*1973 v Tokiu, Japonsko), absolvent Fakulty architektury Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze a Akademie výtvarných umění (AVU), školy architektury prof. Emila Přikryla, v Praze a školy konceptuálních tendencí prof. Miloše Šejna; se zvláštním zájmem o mezikulturní vztahy. Autor navštívil několikrát Japonsko, od roku 1991 je členem Česko-japonské společnosti. Je šéfredaktor odborného architektonického časopisu Era 21, který se zaměřuje na středoevropskou architektonickou scénu.

David Vávra: Průmyslová architektura (High line - New York, Zollverein- Essen)
16. 3. 2010 v 17 hodin, Dům umění

Přednáška o architektuře z pohledu Davida Vávry, průvodce Šumnými městy.

Absolvoval stavební fakultu ČVUT a Akademii výtvarných umění v Praze. Společně s Milanem Šteindlerem spoluzakládal divadlo Sklep, které vzniklo v 70. letech 20. století v Praze. Jako architekt působil především v Praze a okolí. Je znám též jako spoluautor a zasvěcený průvodce úspěšného televizního seriálu Šumná města.

Vstup zdarma
0 komentářů
přidat komentář