Největší pyramida světa by měla stát u německé Desavy

Zdroj
thegreatpyramid.org
Vložil
Petr Šmídek
04.09.2007 23:05
V neděli 2. září 2007 se v obci Streetz nedaleko Desavy konala první „Pyramidová slavnost“, která má za úkol podpořit zrod „velké pyramidy“. Stavba se má stát „největší lidmi postavenou pyramidou všech dob“ a má být desetkrát větší než její předchůdkyně ze starého Egypta. Má dosáhnout výšky 578 metrů a její stavba potrvá třicet let. Na internetových stránkách „přátel Velké pyramidy“ se skromností příliš nešetří. Jejich stránky jsou rozděleny do těchto kategorií: největší stavba světa, spása pro německou ekonomiku nebo hrob pro miliony lidi. Každoročně mají stavbu navštívit miliony lidí, aby si prohlédli pohřebiště nebo se zůčastnili smutečního obřadu. Do okolí s přímým výhledem na pyramidu se nastěhují různé církve a duchovní společenství z celého světa. Rapidně tak vzroste zaměstnanost v oboru služeb.
Na rozdíl od svých předchůdkyň nebude pyramida sloužit jedinému faraónovi, ale za poplatek 700 Euro v ní budou moci spočinout také obyčejní smrtelnící. Betonové sarkofágy mají zároveň sloužit jako stavební díly pyramidy. Celkem se bude jednat o miliony těchto sarkofágů. Z veřejných zdrojů (konkrétně od Spolkové kulturní nadace) již projekt stačil získat 90.000 Euro (2,5 mil. Kč). Podle iniciátorů pyramidy by se mělo se stavebními pracemi začít v roce 2008. Proti je však spousta místních obyvatel, kteří by měli mít obří pohřebiště za okny svých domů.
Pokud nejde o recesi, pak mi tento projekt připadne ještě absurdnější než jistý hobbymarket stojící v Desavě nedaleko stejnojmenné slavné školy architektury. Link>
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Pharaoh to remember
Matúš Nedecký
19.03.08 08:59
zobrazit všechny komentáře