Nový portál stavetchytre.cz informuje o zdravém bydlení

Vložil
Tisková zpráva
31.03.2010 08:30
James Hardie Europe GmbH, o.s. Praha

Stavět chytře znamená stavět se zdravými a bezpečnými materiály, které dokáží vytvořit zdravý a pohodový mikrokosmos, ve kterém se lidé budou cítit příjemně. Suchá výstavba se sádrovláknitými deskami FERMACELL tato kritéria splňuje a i díky tomu se těší stále větší oblibě. Důkazem toho je i nový portál stavetchytre.cz, na jehož stránkách dominují hlavní přednosti objektů se sádrovláknitými materiály FERMACELL - realizace zdravých staveb z produktů s minimálními emisemi, vysoká stabilita a odolnost, optimální protihluková a protipožární ochrana, vynikající možnosti rychlých tvůrčích úprav interiéru a bezpečná a ověřená řešení. Stáhnout je možné řadu materiálů, věnovaných tématu zdravého bydlení, nechybí příklady použití např. při rekonstrukcích podkroví, navrhování podlah či využití materiálů FERMACELL v dřevostavbách.



Realizace zdravých staveb z produktů s minimálními emisemi a škodlivinami

Kompatibilita se životním prostředím začíná již v okamžiku výroby sádrovláknitých 
produktů FERMACELL, zaměřené na šetrné zacházení se zdroji. Fermacell nejen „čistě“ vyrábí, ale "čisté" produkty i nabízí: k výrobě se používají výhradně přírodní materiály - za vysokého tlaku se z recyklovaného papíru, sádry a vody lisují stavební desky s neutrální vůní.
Desky FERMACELL umí přijímat přebytečnou vlhkost a vydávat ji do suchého vzduchu v prostoru. Vyvážený poměr tepelné izolace a akumulace tepla zajišťuje příjemné a zdravé klima v prostoru. Významným příspěvkem ke kvalitě bydlení je i nová sádrovláknitá deska FERMACELL greenline (více na www.fermacell-greenline.cz), která je díky oboustranné povrchové úpravě desek účinnou látkou na bázi keratinu schopna přirozeným způsobem přijímat škodliviny a emise ze vzduchu v prostoru a trvale je vázat.

Vysoká stabilita, pevnost a odolnost

O únosnosti stěn s deskami FERMACELL vypovídá i fakt, že deska snese zátěž 50 kg na hmoždinku, 30 kg na šroub a na háčky na obrazy, upevněné hřebíčky, můžete zavěsit až 17 kg obraz! A pro srovnání odolnosti vůči nárazu - jedna deska FERMACELL tl. 12,5 mm je pevnější než dvě odolné protipožární 12, 5 mm tl. sádrokartonové desky se skelnými vlákny! To vše při velmi nízké hmotnosti těchto desek, která šetří peníze zejména při rekonstrukcích podkroví. Významnou oblastí uplatnění sádrovláknitých desek jsou dřevostavby, u nichž lze těmito deskami vyztužovat dřevěné konstrukce nosných stěn a používat je i v exteriéru. A netýká se to jen rodinných domů, ale i bytové výstavby u nás i v zahraničí.

Optimální protihluková ochrana

Výborné vlastnosti desek FERMACELL jsou dány jejich homogenitou - vlákna ve směsi papíru a sádry vytváří pevnou vazbu, obdobně jako tvoří u železobetonu armovací pruty. Suché konstrukce s těmito deskami mají výborné akustické vlastnosti i díky inteligentní kombinaci materiálů a skladby konstrukce, montované stěny s deskami FERMACELL mají vyšší hodnoty vzduchové neprůzvučnosti než s běžnými sádrokartonovými deskami.

Spolehlivá protipožární ochrana

Zdrojem mimořádně dobrých protipožárních parametrů desek je nejen jejich vysoká objemová hmotnost, ale i ucelený systém skladeb konstrukcí. Sádrovláknité desky FERMACELL mají zařazení třídy reakce na oheň A2, to znamená, že patří mezi nehořlavé materiály. Konstrukce opláštěné deskami FERMACELL dosahují požární odolnosti od 15 do 120 min.

Vynikající možnosti rychlých tvůrčích úprav interiéru se snadným upevňováním

Konstrukce FERMACELL jsou postaveny racionálně v krátké době. Bez vysychání, bez špíny a bez problémů se statikou. Kompletní program je určen pro použití od sklepa až po střechu, pro staré domy i novostavby, pro dílčí řešení až po celé objekty. Nechybí podlahové prvky, které tlumí zvuk kroků, tepelně izolují a brání šíření ohně a jsou vhodné pro hospodárnou sanaci starých objektů i pro novostavby. Samozřejmostí je kompletní program příslušenství.

Bezpečné a ověřené řešení

FERMACELL není jen značkou produktů se špičkovými vlastnosti. Je to vždy také symbol jistoty a bezpečnosti pro zákazníky. Certifikáty tuzemských i evropských zkušeben, které jsou zájemcům plně k dispozici, ukazují, jak produkty FERMACELL plní nejnáročnější limity v oblasti kvality, ohleduplnosti k životnímu prostředí, zdraví spotřebitelů, pevnosti, požární bezpečnosti či protihlukové ochrany.

Více informací najdete na www.stavetchytre.cz.

Související články