Palác Zdar se začne v centru Ústí stavět na přelomu roku

Na přelomu roku začne společnost AZ Sanace stavět v centru Ústí nad Labem víceúčelový objekt Palác Zdar. V pěti nadzemních a třech podzemních podlažích bude parkoviště, supermarket, butiky, restaurace a luxusní byty. "Otevření předpokládáme na podzim 2007," řekl dnes zástupce firmy Jakub Zavoral.
Náklady na stavbu odhadl Zavoral na 300 milionů korun. Nákladné bude zejména budování podzemních podlaží, kde bude 175 míst k parkování.
Společnost nyní předložila krajskému úřadu projekt ke schválení vlivů stavby na životní prostředí. Stavební povolení by AZ Sanace mohla podle Zavorala získat na začátku prosince.
V objektu, který vyroste na místě, kde kdysi stával soud a restaurace Zdar, bude mít sídlo také Česká pošta. Plánované multikino v budově nebude. "Nedohodli jsme se na podmínkách provozu, kina nahradí restaurace, kanceláře a obchody," uvedl Zavoral.
Město prodalo investorovi pozemek o rozloze zhruba půl hektaru za 2100 korun za metr čtvereční. "Občané, kteří bydlí v centru, určitě uvítají, že zde bude supermarket, jenž ve středu města zatím chybí," uvedl náměstek primátora Jan Kubata.

Autory projektu jsou: Jan Jehlík Architektonická Kancelář a Müller Reimann Architekten
0 komentářů
přidat komentář