V Hradci začala stavba nového autobusového nádraží

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
16.08.2006 16:45
Hradec Králové

Hradec Králové - V Hradci Králové v těchto dnech začala stavba nového autobusového nádraží. Stavební společnost Strabag jako vítěz tendru na stavbu převzala staveniště a zahájila práce. ČTK to dnes řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Město dosud žádné klasické autobusové nádraží nemá. Autobusy odjíždějí od provizorních stání u vlakového nádraží a z nedaleké panelové plochy.

Vlastní autobusový terminál by měl být hotový do konce srpna příštího roku. Součástí investice za téměř 400 milionů korun je i následná rekonstrukce sousedního Riegrova náměstí u nádraží Českých drah pro potřeby hromadné dopravy. Vše by mělo být hotové na podzim 2008.
Na stavbu vlastního autobusového terminálu město získalo dotaci 62 milionů korun z fondů Evropské unie. Stavba nádraží je jednou z hlavních priorit radnice a současně jde o jednu z největších investic města v jeho novodobé historii.
Řízení na dodavatele stavby bylo komplikované, konalo se dvakrát. Původní tendr loni v říjnu vyhrálo sdružení firem vedené společností OHL ŽS s cenou 437 milionů korun. Proti výsledku se ale k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže odvolala Skanska, která se tehdy o zakázku ucházela sama a s cenou 459 milionů korun skončila na druhém místě. Antimonopolní úřad pak soutěž nařídil zrušit a město vypsalo tendr znovu.


DB: Stavba nádraží v Hradci Králové by měla začít v srpnu >
Hradec Králové vypíše nový tendr na stavbu autobusového nádraží >
Tendr na nádraží v Hradci Králové se zřejmě bude opakovat >
Stavbu autobusového nádraží v Hradci zdrží odvolání Skansky >
0 komentářů
přidat komentář