ZČU letos zahájí přestavbu zdravotnické fakulty za 200 mil. Kč

Zdroj
Václav Prokš
Vložil
ČTK
05.01.2018 08:20


Plzeň - Západočeská univerzita v Plzni (ZČU) zahájí v létě rozsáhlou rekonstrukci budovy fakulty zdravotnických studií za více než 200 milionů korun. Jde o objekt bývalého generálního ředitelství plzeňské Škody v Tylově ulici poblíž centra, nyní je fakulta přechodně v domě v Husově ulici. Půjde o největší letošní investici školy s 11.500 studenty a 2100 zaměstnanci. ČTK to řekl kvestor Petr Beneš. Ministerstvo školství už pro školu vyčlenilo dotaci, která má uhradit zhruba 90 procent oprávněných nákladů. Rozhodnutí o přidělení dotace obdrží ZČU po uzavření výběrového řízení.


"Budovu už jsme chtěli rekonstruovat loni, ale bohužel žádný z uchazečů nesplnil podmínky výběrového řízení. Ve spolupráci s ministerstvem školství nyní připravujeme novou soutěž na dodavatele,"
uvedl Beneš. Měl by být znám do poloviny roku. Stavba by měla trvat 13 měsíců a od září 2019 už by měli být studenti v opraveném objektu.

Fakulta s 880 studenty využije zhruba polovinu až 60 procent prostor budovy bývalého ředitelství Škody, tedy všechna podlaží, od hlavní brány podniku ke druhému vchodu do objektu. "Pro zbylou část směrem ke kovárnám hledáme řešení, jak ji dále využít," uvedl Beneš.

Kompletní fakulta zdravotnických studií by se měla sestěhovat do upravené budovy o letních prázdninách v roce 2019. "Kromě centralizace fakulty do jedné budovy si tam vylepší laboratorní prostory a učebny, aby měly standard na úrovni ostatních fakult. Dále se tam přesune knihovna, která je dnes v Sedláčkově ulici," uvedl Beneš.

Plánované náklady na přestavbu přesahují 200 milionů korun. "Přesná částka vzejde až z výběrového řízení," řekl kvestor.

ZČU tak nyní bude učit na třech místech v Plzni - v hlavním kampusu Zelený trojúhelník na Borech, v centru u náměstí a v budově bývalého ředitelství Škody. Všechny objekty jsou majetkem univerzity.
0 komentářů
přidat komentář

Související články